Tesco-Kipa 100'üncü mağazayı açtı

Güncelleme Tarihi:

Tesco-Kipa 100üncü mağazayı açtı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2008 14:32

Tesco-Kipa, Türkiye genelindeki 100. mağazasını Yalova'da törenle açtı.

Haberin Devamı

Tesco-Kipa Kurumsal İletişim ve Hukuk Departmanı Sorumlusu Yılmaz Atilla, açılış töreninde yaptığı konuşmada, yaklaşık 53 milyon YTL'ye mal olan alışveriş merkezinde, 500 kişiye istihdam olanağı sağlanacağını belirtti.

Atilla, toplam 24 bin 175 metre karelik alanıyla Yalova'nın en büyük alışveriş merkezi olma özelliği taşıyan Tesco-Kipa'da restoran, sinema, mağaza gibi birimlerin de yer aldığını kaydetti.

Küresel ısınmaya karşı duyarlı olduklarını ifade eden Atilla, “Bu yüzden mağazamızın aydınlatmasında gün ışığını süzerek içeri yansıtan özel lambalar kullanıyoruz. Bu sayede, hem elektrik tasarrufu sağlayıp hem de binlerce ağacın kesilmesini önlüyoruz” dedi.

“KRİZ PLANLARIMIZI DEĞİŞTİRMEDİ”

Tesco-Kipa Üst Yöneticisi (CEO) Simon King ise açılışın ardından gazetecilerin küresel krizin perakende sektörüne etkisi hakkındaki sorularını cevaplandırdı.
King, 2003 yılından itibaren yatırım yaptıkları Türkiye'de, 100. mağazaya ulaştıklarına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Elbette burada durmayacağız. Kipa mağazalarında her hafta 1 milyonu aşkın müşteriyi ağırlıyoruz ve Türk tüketicisinin Kipa'ya gösterdiği ilgiden çok memnunuz. Bu memnuniyeti daha da yukarılara taşıyabilmek için çalışmalarımızı, yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Umuyorum ki ikinci yüzü, birinci yüzden daha hızlı şekilde yaparız.

Tabii ki küresel kriz, perakendeyi etkiledi. Herkes için zor zamanlar geçiriyoruz. Umuyoruz çok uzun sürmez. Herkes gibi bizim de umudumuz bu. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum ki küresel kriz koşulları, Türkiye planlarımızı hiçbir şekilde değiştirmedi. Biz, tüketicilerin Tesco-Kipa'ya dönük büyük ilgisiyle, yatırım ve büyüme planlarımızı uygulamaya devam edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!