Tesco, káğıtsız teknolojiyi İzmir’den dünyaya yayacak

Güncelleme Tarihi:

Tesco, káğıtsız teknolojiyi İzmir’den dünyaya yayacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2008 00:00

Tesco Kipa CEO’su Simon King, Tesco’nun İzmir’de açtığı Kipa Dağıtım Merkezi’nde kullanılan ’kağıtsız teknoloji’nin, ABD, Polonya, Çin, Malezya ve Japonya’da kurulacak merkezlerde de uygulanacağını söyledi.

Simon King, İzmir’in Torbalı ilçesinde oluşturdukları dağıtım merkezinde dünyada ilk kez uygulanan bazı sistemleri hayata geçirdiklerini vurguladı. Yaklaşık 50 milyon dolara, 240 bin metrekare alanda kurdukları tesisin ilk etapta 41 bin metre karelik bölümünü hizmete soktuklarını belirten King, toplam kapalı alanının 60 bin metre kareye kadar çıkarılabileceğini söyledi.

DEPO GÖREVLİSİNE ANINDA ULAŞILIYOR: King, şöyle konuştu: "Orta Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerindeki Tesco depolarında kullanılan sistemlerin en iyi çalışan kısımları bir araya getirilerek, Tesco dünyasındaki en iyi çalışan dağıtım merkezi İzmir’de yaratıldı. Kağıtsız sistem olarak da adlandırılan sistemle mağazalardan gelen ürün talebi depo görevlilerinin kollarında takılı bulunan bilgisayara yansıyor ve anında talebe yanıt veriliyor. Merkez, değişik özellikleriyle de Tesco dünyasında örnek teşkil ediyor. Sistem sayesinde daha az stok ve daha hızlı mal kabulü sağlarken nakliye ve iş gücü maliyetlerini de önemli oranda düşürebildik."

42 MİLYON KOLİ DAĞITILACAK: King, Türkiye çapındaki toplam 67 hipermarket ve ekspres markete ürün sevkıyatı yapılan merkezden geçen yıl 20 milyon kolinin mağazalara dağıtıldığını, bu yıl da 42 milyon kolinin dağıtılmasının planlandığını belirtti.

Karbon salınımını 2020’ye kadar yüzde 50 azaltacağız

KİPA
’nın çevre sorumluluğu kapsamında sürdürülebilir enerji kaynaklarına yöneldiğini, bu doğrultuda çevre dostu mağazalar açmaya başladığını belirten Simon King, tüm mağazalarında atmosfere salınan karbon miktarını 2020 yılına kadar yüzde 50 oranında azaltmayı hedeflediklerini söyledi. King, dağıtım Merkezi’nde de, temiz enerji kullanımı yönünde önemli adımlar attıklarını ifade etti.

Türkiye’de perakendenin önemi daha da artacak

İZMİR’de yapılan yatırım ve kullanılan teknolojinin grubun Türkiye pazarına verdiği önemin bir göstergesi olduğunu da kaydeden Simon King, "Perakendecilik, özellikle son yıllarda yapılan yatırımlarla ülke ekonomisine en önemli katkı sağlayan ve istihdam yaratan sektörlerden biri haline geldi. Önümüzdeki yıllarda Türkiye’de önemini artıracağını düşünüyoruz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!