Teröristlerin sevkini HADEP gerçekleştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Teröristlerin sevkini HADEP gerçekleştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya karşı başlattığı Murat Harekatı'nın Batman-Sason ilçesine bağlı Genişlidere mevkiini kapsayan ayağında teröristlerle girişilen çatışmada 3 PKK'lı ölü ele geçirildi, 7'si teslim oldu. Askeri kaynaklar, teslim olan PKK'lı sayısının giderek arttığını açıkladı. Üst düzey bir askeri yetkili, ‘‘Terör örgütü artık tamamen çözüldü. Silahlı Kuvvetler, teslim olan ya da yaralı ele geçen teröristlere insanca muamele ediyor. Dağlarda çok zor koşullarda başıboş dolaşan teröristler bunu duyunca teslim oluyor’’ dedi.

Askeri kaynaklar, teslim olan teröristlerin ilk sorgulamalarına göre tespit edilen bilgilerin bir bölümünü de şöyle özetlediler:

Teslim olan teröristlerin yaşları 16-25 arasında.

Genç yaşlardaki teröristlerin tamamı, başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerden bölgeye yeni getirilmiş.

Teröristlerin şehir merkezlerinde toplanma ve bölgeye sevkleri, HADEP il ve ilçe teşkilatları tarafından yapılıyor.

Teröristler, MED TV başta olmak üzere bölgede ve büyük şehirlerde yayınlanan örgütün basılı propaganda malzemelerinden etkileniyor.

Tamamı geçim sıkıntısı içerisindeki ailelerin çocukları.

Tamamı örgüte katılmaktan pişmanlık duyduğunu ve bir daha örgüte katılmayacağını belirtiyor.

Çoğu tecrübesiz, hatta silah kullanmayı dahi bilmiyor.

SURİYE VE YUNAN DESTEĞİ

Askeri kaynaklar, PKK'nın yurtiçinde büyük bir bozguna uğrarken, Yunanistan ve Suriye'nin bazı Avrupa ülkeleriyle birlikte PKK'ya uluslararası ortamda sağladıkları desteği arttırdığını belirttiler. Askeri çevreler, ‘‘Yunanistan ve Suriye'nin Türkiye üzerindeki ortak amaç ve menfaatleri doğrultusunda birlikte hareket ettikleri, Kafkas petrol boru hattının Türkiye'den geçmesini engellemek istedikleri, PKK'ya siyasi bir kimlik kazandırmak amacıyla Avrupa ülkeleri nezdinde de çalışmalarda bulundukları bilinmektedir’’ dediler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!