Terörist'in kardeşi Osman konuştu:

Güncelleme Tarihi:

Teröristin kardeşi Osman konuştu:
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Osman Öcalan, dergide yayınlanan bu röportajında, "Bağımsız Kürdistan talebi hiçbir zaman bizim ana hedefimiz değildi, sadece dışarıdan görünüşü idi" ifadesini kullandı.
Terör örgütü elebaşlarından Osman Öcalan, kendilerine bağlı grupların yaklaşık üçte birinin Türkiye topraklarından çekilmesinin kış aylarına kadar tamamlanmış olacağını bildirdi. Öcalan, Türk ordusunun başlattığı geniş operasyonun "bu konuda en büyük engeli oluşturduğunu" söyledi.
Alman gazetecinin "barış teklifleriyle" ilgili bir sorusuna, "Başkanımızın tutuklanmasından sonra durumumuz gerçekten çok zorlaştı" yanıtını veren terörist Öcalan, HADEP ile ilgili bir soruyu da, "PKK'nın müsaadesi olmadan HADEP hiçbir şey yapamaz" diye yanıtladı.
Türkiye'nin AB'ye alınmasının "Kürt halkının da yararına" olacağını ifade eden terörist elebaşı, "böylece Türk Hükümeti üzerindeki baskının daha da artacağını" öne sürdü.
Terörist Osman Öcalan, İmralı'da tutuklu bulunan terör örgütünün başı sanık Abdullah Öcalan ile ilişki halinde olup olmadıkları sorusuna ise "Avukatlar aracılığıyla kardeşimle temas halinde bulunuyoruz" yanıtı verdi.
Osman Öcalan, Türkiye'den çıkardıkları teröristleri ne yapacakları yönündeki soruyu ise "Bu grupları hareket haline geçirerek dünyanın çeşitli bölgelerine yerleştirmek istiyoruz. Kafkasya'ya, Balkanlar'a, Avrupa'ya..." diye yanıtladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!