Terör zararları uydudan belirlenecek

Güncelleme Tarihi:

Terör zararları uydudan belirlenecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2008 15:49

Şırnak Valiliği, terörden doğan zararların tespitini hızlandırmak için Türksat'tan uydu kiraladı.

Haberin Devamı

Şırnak Valisi Ali Yerlikaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şırnak'ta bugüne kadar 5233 Sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun kapsamında zararlarının tazminini talep eden 30 bin 500 kişinin Valiliğe başvuruda bulunduğunu söyledi.

Bunlardan 7 bin 500 kişiye toplam 18 milyon YTL ödeme yapıldığını ancak kalan dosyaların işlemlerini hızlandırmak için Türksat'la anlaşma yaparak uydudan yararlandıklarını ifade eden Yerlikaya, şöyle konuştu:

“Kalan 23 bin dosyadan 8 bininin keşfi yapılmış olup kararın çıkması bekleniyor. Vatandaşımızın işlerini hızlandırmak için Şırnak Valiliği olarak Türksat'la anlaşma yaparak iki uydudan terör ve terörle mücadeleden zarar gören vatandaşlarımızın maddi hasarlarını tespit kararı aldık. Bu çalışma ve proje Türkiye'de bir ilk. Bu proje sonrasında mağdur vatandaşlarımızın zarar tespiti hızlanacak ve zararları en kısa zamanda karşılanacak. 350 bin YTL masraf yaparak uyguladığımız projemizde mağdur vatandaşlarımızın zarar tespitlerini 2009'un ilk ayına kadar bitirmeyi hedefliyoruz.”

Vali Yerlikaya, uydudan alınan bilgilerle bilirkişilerin verdiği bilgiler arasında fark olmadığını hatta uydudan aldıkları bilgilerin daha isabetli olduğunu gördüklerini kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!