Terör Uzungöl’e indi

Güncelleme Tarihi:

Terör Uzungöl’e indi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Trabzon'un doğa cenneti turizm beldesini basan teröristler, bir moteli yakıp sahibini öldürdü, bir kamyonu da ateşe verip kaçtı.

Trabzon Uzungöl'deki olay, önceki gece saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Yaklaşık 10 kişinin bulunduğu Akyüz Motel'e baskın yapan 6 teröristten 4'ü binaya girerek motel sahibi Mustafa Kemal Akyüz ile yakınları ve müşterilerini otelin alt katına indirip yere yatırdı. Akyüz'e tesisin mutfağında bulunan sanayi tüplerini motelin arka tarafına taşıtan teröristler, bu tüpleri açıp ateşledi. Ateşleme sırasında elbisesi alev alan bir terörist, panik içinde kendini alabalık havuzuna atarken elindeki Kalaşnikof tüfekle Akyüz'e ateş açtı. Evli ve 5 çocuk babası Akyüz, isabet eden kurşunlarla yaşamını yitirirken, teröristler kaçtı.

Karşılık verdiler

Bu arada Kızılağaç Mevkii'ndeki İnan Tesisleri'ni de basmak isteyen teröristler, tesis sahiplerinin silahla karşı koyması sonucu amaçlarına ulaşamadı. Tesis yakınında bulunan kamyonu ateşe veren teröristler, hızla olay yerinden uzaklaştı. Teröristlerin PKK ile ortak eylem yapan DHKP-C mensubu oldukları belirtilirken, jandarma bölgede operasyon başlattı.

Bir terörist öldürüldü

Tokat'ın Topçam İlçesi kırsal kesiminde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, önceki gece Yalancı Dere mevkiinde bir gurup TKP-ML/TİKKO militanı ile karşılaştı. ‘‘Teslim ol’’ çağrısına ateşle karşılık veren teröristler kaçarken, çatışmadan sonra arazide tarama yapan askerler, kimliği henüz tespit edilemeyen ‘‘Kenan’’ kod adlı bir teröristin cesedini buldu. Güneri Yaylası'nda aynı grupla sağlanan sıcak temasta ‘Sırma’ kod adlı Mehtap Tayboğa yaralı olarak yakalandı. Batman'da ise Gercüş İlçesi'ne bağlı Hisar ve Kömürcü köyleri arasında döşenen mayının patlaması sonucu Ali Taş isimli bir korucu öldü, 2 korucu da yaralandı. Güvenlik güçlerinin operasyonları sürüyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!