Terör örgütü DEAŞ sanığından hakimi kızdıran savunma

Güncelleme Tarihi:

Terör örgütü DEAŞ sanığından hakimi kızdıran savunma
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 10:45

TERÖR örgütü DEAŞ adına faaliyet gösterdikleri gerekçesi ile İstanbul’da yakalanan 4 kişinin dava dosyasında ilginç detaylar yer aldı. Örgütün 'mühendis ekibi'nde yer aldığı değerlendirilen yabancı uyruklu bir şüpheli, hakimlik sorgusunda DEAŞ’a sızmaya çalıştığını söyledi. Bu kişi, terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in yöntemi ile DEAŞ’a sızarak örgütü dönüştürmeyi amaçladığını söyledi. Sorgu hâkimi ise bu sırada araya girerek “Fetullah’ı IŞİD’in başına getirsin pratik olurdu böylelikle” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Terörle Mücadele Polisi, geçtiğimiz Ağustos ayı başında, lüks sitelerin de bulunduğu Başakşehir’de çeşitli adreslere baskın düzenledi. Yapılan

Terör örgütü DEAŞ sanığından hakimi kızdıran savunma

operasyon sonrası 4 kişi gözaltına alındı. Söz konusu kişilerden ikisi Hindistan biri Pakistan diğeri ise Özbekistan vatandaşıydı. Özbek olan kişinin aynı zamanda Türkiye vatandaşlığı da bulunuyor.

FETÖ MODELİ İLE SIZMAK İSTEDİM
Şüphelilerin gözaltı süreci 22 gün sürdü. Şüpheliler savcılık sorguları sonrası tutuklanmaları talebi ile İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlik sorguları sonrası 4 şüpheli için de tutuklama kararı verildi. Anılan şüphelilerden Syed Muhammed Arshiyan Haider (33) ile sorgu hakimi arasında ilginç bir diyalog yaşandığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

Dava dosyasına giren sorgu kayıtlarına göre, elektronik mühendisi olduğunu beyan eden Haider, sorgusunda terör örgütü DEAŞ’ın bazı üyeleri ile irtibat halinde olduğunu söyledi. Terör örgütünün üyesi olmadığını savunan Haider, DEAŞ’a sızarak örgütte reform yapmak istediğini belirtti. Haider, terör örgütünün ekstrem (uçta yer alan) olduğunu fark ettiğini söyledi. Haider, savunmasının devamında “Onların (Fetullahçı Terör Örgütü) çalışma modellerinin bir yere kadar verimli olduğunu fark ettim. Benim de, aslında yapmaya çalıştığım şey aynıydı. O modeli kullanarak o örgüte (DEAŞ) dahil ederek bir takım değişiklikler…”

HÂKİM: DAHA KESTİRME OLURDU
Haider’in bu yöndeki savunması sırasında sorgu hakimi sık sık araya girdi. Hakim, “Fetullah’ı o zaman direk IŞİD’in başına getirselerdi. Daha kestirme olurdu. Yani kendi başına niye zahmete girmişsin ki. Fetullah’ı diyorum, IŞİD’in başına getirin pratik olurdu böylelikle” dedi.

EL KAİDE BAĞLANTISI DA ÇIKTI

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’, ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan yargılanan sanıklardan üçü halen tutuklu bulunuyor. Pakistan asıllı bir diğer tutuklu sanık Shaid Akhtar (30) ise, Türkiye’ye gelmeden önce Suudi Arabistan’da bir süre ticaret odasında çalıştığını söyledi. Dava dosyasına göre, daha önce terör örgütü El Kaide bağlantıları tespit edilen Akhtar, yakalanan grubun da lideri. Hindistan vatandaşı Nihal Muhammad Jaweed (35) ise 5 yıla yakın, dünyanın en büyük petrol şirketlerinden birinde çalıştığını söyledi. Tutuksuz yargılanan Halid Taşkandi ise, Özbekistan’da küçük ölçekli bir fabrikasının olduğunu beyan etti.

Haberin Devamı

TERÖR ÖRGÜTÜ İÇİN KRİPTOLU TELEFON
Savcılık iddianamesine göre, sanıklar terör örgütü DEAŞ’ı bir dizi elektronik araç gereç temin ediyordu. İddianameye göre, sanıklar, terör örgütüne drone, sinyal boğucu jammer, kriptolu telefon üretiyordu. Sanıklardan Syed Muhammed Arshiyan Haider’in evinde yapılan aramada ayrıca, hibrit roket projesinin taslağı ele geçirildi. Sanıkların, Threema, Telegram gibi programlar aracılığı ile yurtdışında bulunan örgüt yöneticileri ile temas kurdukları anlaşıldı. 22 Şubat'ta görülen dacanın bir sonraki celsesi Mayıs ayı ortasında görülecek. 

 

BAKMADAN GEÇME!