Terör ithal eden ülke olduk

Güncelleme Tarihi:

Terör ithal eden ülke olduk
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2013 01:33

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin terör ithal eden bir ülke konumuna geldiğini belirterek, “Bu ülkeye barışı yerleştirdiğimiz andan itibaren, özgürlüğü ve demokrasiyi daha kökleştirdiğimiz andan itibaren, Türkiye çok büyük sıçramalar yapacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen ‘Ekmeğini Barıştan Çıkaran Sektör: Turizm’ başlıklı konferansta şöyle konuştu:

HERKESİ DÜŞMAN İLAN ETTİK

“Türkiye coğrafyası dünyanın en sorunlu alanlarından biri. Acı ve gözyaşı bu topraklarda yaşandı. Bunlar turizmle aşılmak istendi. Fakat gelinen noktada Türkiye’nin kapısını çalacağı tek komşu ülke kalmadı. Herkesi düşman ilan ettik. 500 bin mülteciyi Türkiye’de ağırlıyoruz. Bu resmi rakam. Gayriresmi rakamı kimse bilmiyor. 900 kilometre sınırımız var, sınır olmaktan çıktı. Terör ithal eden ülke konumuna geldik. Bu bizim için hoş bir tablo değil. Anadolu’nun toprakları sevgi ve barışla yoğrulmuştur. Mevlana, Karacaoğlan bu toprakların insanıdır. Savaş çığırtkanlığı yapmanın alemi ne? Eğer siz barışı savunuyorsanız, eğer siz kendi coğrafyanıza daha fazla turistin gelmesini istiyorsanız bütün komşularınızla iyi geçinmek zorundasınız. Barış dilini kullanmalısınız. Turizm sözcülüğü, aslında barışın dilidir. Savaş döneminde kimse turizmden söz etmez zaten. Savaş kışkırtıcılığı yaptığınız andan itibaren turizmin önüne set çekmiş olursunuz. Biz CHP olarak, kendi ülkemizde barışı sonuna kadar savunuyoruz. Barışın olduğu ülkede insanlar huzur bulur, rahat çalışır, üretir. Turizmin bir başka özelliği daha var. Demokrasisi gelişmiş ülkelerde turizm daha hızlı gelişir. İnsanlar daha rahat, özgüvenle giderler o ülkeye. Dikta yönetimlerinde turizmi teşvik etmek diye bir şey söz konusu olmaz. Demokrasimizi geliştirmek, barış dilini kullanmak, huzuru sağlamak, var olan sorunları çözmek, Türkiye dünyaya tanıtmak bizim temel hedef ve amaçlarımız olmalıdır.

Haberin Devamı

İKTİDARIN SERT DİLİ GERER

Politikacılar duygularıyla hareket edemez, aklını kullanmak zorundadır. Politikacı aynı zamanda konuşurken daha yumuşak, herkesi kucaklayan bir dili seçmek zorundadır. İktidar konumunda olanların temel görevlerinden biri budur. İktidar olanların muhalefetmiş gibi sert bir dil kullanmaları toplumu gerer, huzur bırakmaz. İktidar olanların bir temel görevi daha var, toplumdan gelen eleştirilere kulak kabartmak. Eleştiriye tahammül edemeyenlerin ülke yönetimine talip olması ülkeyi felakete götürebilir. Eğer siz eleştiriye tahammül edemiyorsanız o koltukta ne işiniz var?

Haberin Devamı

VATAN HAİNİ ÖĞRENCİ

Antalya’da Mustafa Asım Cula İlköğretim Okulu’nda 2’nci sınıf başkanlık seçimleri sırasında öğrencilerden birinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘Ağaç kesiyor’ diye eleştirdiği için öğretmeni tarafından ‘vatan haini’ ilan edildiğine ilişkin haberler gazetelerde yer aldı. Olacak şey değil. Bu öğretmen gelecek kuşakları yetiştirecek, temel sorunumuz bu. Bu ülkeye barışı getirdiğimiz, barışı yerleştirdiğimiz andan itibaren, özgürlüğü ve demokrasiyi daha kökleştirdiğimiz andan itibaren Türkiye çok büyük sıçramalar yapacaktır. Sanayide, bilimde, turizmde yapacaktır. Her alanda olağanüstü sıçramalar yapacaktır. Çok genç ve dinamik bir nüfusumuz var. Olağanüstü güzel bir coğrafyamız var, mukayeseli üstünlüklerimiz var. Bunları çok iyi kullandığımız zaman Türkiye’yi elbirliğiyle çağdaş uygarlıklara ulaştıracağız.”

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu çıkışı

ANTALYA’ya önceki akşam giden Kemal Kılıçdaroğlu’nu, geceyi geçirdiği kızı Azime Aslı Kılıçdaroğlu Nadir’in evinden, dün sabah CHP İl Başkanı Devrim Kök, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek aldı. Kılıçdaroğlu evden ayrılırken site sakinlerinin ilgisiyle karşılaştı. Kızının komşularını selamlayıp, hatır sordu. Kılıçdaroğlu, konferansın düzenlendiği otelde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından karşılandı. Kılıçdaroğu, toplantı salonu önüne kurulan standda yer alan 50’nci Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’nin heykelciğini de inceledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!