Terör işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Terör işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Kırgızistan'da Cumhurbaşkanı Akayev'le teröre karşı mücadelede işbirliği kararı aldı.

Akayev de, ‘‘Ülkelerimiz demokrasiye ve laikliğe dayalı gelişim modelleriyle, politik değerleri paylaşıyor‘‘ dedi.

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer, Orta Asya Türk cumhuriyetlerine gerçekleştirdiği resmi ziyaretin üçüncü durağı olan Kırgızistan'da, Cumhurbaşkanı Askar Akayev tarafından ekmek ve tuz ikram edilerek karşılandı.

Sezer ve Akayev, Hükümet Evi'nde düzenlenen resmi törenden sonra heyetler eşliğinde görüşmelerde bulundular. Karşılama töreninde Sezer, 2 ülke arasındaki ilişkilerin her alanda büyük bir gelişme gösterdiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

‘‘Sayın Akayev'in Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında imzalanan ‘Türkiye ile Kırgızistan: Birlikte 21. Yüzyıla Elele' başlıklı ortak bildiri, kökleri halklarımız arasındaki sıkı tarihsel ve kültürel bağlara dayanan ilişkilerimizin sağlamlığını ve ileriye dönük yeni işbirliği alanlarının varlığının en önemli göstergesidir. Bu ziyaretimde, değerli kardeşim Cumhurbaşkanı Sayın Akayev'le ülkelerimiz arasındaki memnuniyet verici ilişkilerimizi gözden geçirerek işbirliğimizin daha da geliştirilmesi için yeni olanaklar üzerinde duracak, Kırgızistan'a yönelik terörist saldırılara karşı mücadelede gerçekleştirilebilecek ikili ve çok taraflı işbirliği konularında görüş alışverişinde bulunacağız.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!