Terbiyesizliğe tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Terbiyesizliğe tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 21:29

'Atatürk'ün hatırasına hakaret’ ile ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçlarından Hasan Akar’la birlikte hakkında yakalama kararı çıkarılan yazar Süleyman Yeşilyurt, dün sabah ifade vermeye gittiği adliyede tutuklandı.

Haberin Devamı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı 6 Mayıs’ta TVNET’te yayınlanan ‘Derin Tarih’ isimli programda Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sarf ettiği sözler nedeniyle Süleyman Yeşilyurt ve sosyal medyada paylaştığı bir video nedeniyle Hasan Akar’a soruşturma başlatarak gözaltı kararı verdi. Savcı Sarıyar, şüphelilere ulaşılamadığı gerekçesiyle haklarında tutuklama amaçlı yakalama kararı talep etti. Talebi değerlendiren Bakırköy Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği önceki gün her iki şüpheli hakkında tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkardı.

Süleyman Yeşilyurt dün avukat kızı Berrin Yeşilyurt’la birlikte Bakırköy Adliyesi’ne geldi. Girişte gazetecilere açıklama yapan Yeşilyurt, “4 gündür evde polis bekliyorum. Çocuklarıma dedim ki ‘Ben gidiyorum artık dayanamayacağım’ ve geldim. Yalnız burada çifte standart var. Ben o programa konuk olarak gittim. Moderatörler yok” dedi. Yakalama kararı olan Hasan Akar’ın ise adresinde bulunamadığı belirtiliyor. 

BAKMADAN GEÇME!