2016 TEOG tercihleri başladı mı?

Güncelleme Tarihi:

2016 TEOG tercihleri başladı mı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2016 09:17

TEOG tercihleri başladı mı? 8. sınıf öğrencilerinin liselere geçişi sırasında yapılan TEOG sınavları için tercih dönemi yaklaştı. MEB'in sınav takvimine göre TEOG tercihleri 15-25 Temmuz arasında yapılacak. İşte TEOG tercihleri ve yerleştirme işlemleri ile ilgili merak edilenler..

Haberin Devamı

 TEOG TERCİHLERİ 15-25 TEMMUZ ARASINDA YAPILACAK

8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.  Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerine onaylatılacaktır.

Yerleştirmede öğrenciler 25 okula kadar tercihte bulunabileceklerdir.

Tercih işlemleri, Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internetadreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından 15-25 Temmuz 2016 (en geç saat 17:00’ye kadar) tarihleri arasında yapılacaktır.

Haberin Devamı

Elektronik ortamda onaylanan “Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu” nun çıktısı alınarakokul müdürlüğü ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecektir.

MEB 2016 TERCİH LİSTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÖZEL OKUL KAYITLARI 14 TEMMUZ'DA SON

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı özel okullar, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sisteminde yapılan merkezî sistem ortak sınavlarındaki derslerin tümünüveya bazılarını esas alarak kendi yönetmeliğine göre öğrenci alabilecektir. 2016–2017 öğretimyılı için özel okullar, kendi yönetmeliklerinde belirledikleri puan hesaplama sistemine göre 30 Haziran – 14 Temmuz 2016 tarihleri arasında kayıt işlemlerini yapabilecektir.

Yerleştirme sonuçları aynı öğretim yılı için geçerli olacaktır. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercihekranı açılmayacaktır. Ancak tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumundatercihte bulunabilecektir. Ayrıca bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse bu işlem nakildöneminde, nakil şartlarını taşıyan öğrenciler için mümkün olabilecektir.

TEOG YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

8’inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarınayerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü,esas alınarak yapılacaktır. 

Haberin Devamı

9-15 Ağustos 2016, 19-23 Ağustos 2016, 26-31 Ağustos 2016 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır. 

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullarbelirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. 

«ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» butonunu işaretlediği halde 09 Eylül 2016 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacaktır.

Haberin Devamı

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

YEP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları, 08 Ağustos 2016 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecektir. Öğrenciler, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir. Öğrencilere ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

BAKMADAN GEÇME!