TEOG birinci dönem sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

TEOG birinci dönem sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 11:24

TEOG sınav sonuçları açıklandı mı? Öğrencilerin merakla beklediği TEOG sınavı birinci dönem sonuçları ile ilgili detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

TEOG 2015-2016 eğitim-öğretim hayatı birinci dönem sınavları henüz açıklanmadı. Ortaokul sekizinci sınıfların girdiği TEOG sınavı 25 - 26 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleşmişti. Öğrenciler bu sınav sayesinde lise tercihlerini şekillendirebilecekler. Sınavın mazeret sınav tarihleri de 12 - 13 Aralık tarihlerinde yapılmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)' in gerçekleştirdiği TEOG sınavı her sene iki dönem şeklinde yapılıyor. Güz ve Bahar Dönemi olarak yapılan sınavlar, ikişer günü kapsamak üzere hafta sonu yapılıyor.

2015 yılı TEOG 25 - 26 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşen sınavın sonuçları Ocak 2016' da ilan edilecek. Ancak hangi gün olacağı ile ilgili henüz net bir bilgi yok.

Ortaokul son sınıf öğrencileri TEOG sınavından aldıkları notlara göre lise tercihlerini yaparak öğrenimlerine devam edecek.

Haberin Devamı

TEOG SINAVI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

TEOG sınavına girecek öğrencileri 2 günlük bir sınav maratonu bekliyor. Sınav soruları konularına göre iki güne ayılıyor. İlk günün sınavında Türkçe, Matematik ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi konuları yer alırken; ikinci günün sınavda Fen Bilimleri, Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve yabancı dil dersleri bulunmaktadır. Sınav süreleri her sınav için 40 dakika olarak yapılmaktadır. Ayrıca sınav aralarında 20 dakikalık da molalar verilmektedir. Sınav sisteminde soruları yanlış cevaplasanız dahi doğru cevaplarınızı götürmeyecektir; bu sebeple öğrencilerin sınav zamanı hiçbir soruyu cevapsız bırakmamaları faydalı olacaktır. 25 - 26 Kasım 2015' de yapılan tarihlerinde yapılan TEOG sınavında Fen ve Teknoloji dersini içeren A kitapçığında 13. soru bulunurken B kitapçığında ise 19. soru, ayrıca C kitapçığında 18. soru ve D kitapçığındaki 15. soru yanlış olduğu için iptal edilmişti. Bu sebeple sınava giren öğrencilerin bu soruları doğru yapılmış olarak sayılarak ölçe değerlendirme yapılacaktır.

TEOG birinci dönem sonuçları ne zaman açıklanacak

SINAV SONUÇLARI NEREDEN DUYURULACAK

TEOG sınav dönemleri bittikten sonra ilerleyen günlerde mazeret sınavları da yapılmaktadır. Mazeret sınavları da tamamlandıktan sonra en kısa süre içerisinde Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesi olan "meb.gov.tr" adresinden açıklanacaktır. Sitede yer alan "Sınavlar" başlığı altında duyurulara ulaşarak sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

2015 - 2016 Ortak Sınavlar Uygulama Takvimi ise şöyle;

  • 1. Dönem sınav tarihleri 25 - 26 Kasım 2015'de Mazeret Sınavı ise 12 - 13 Aralık 2015 sınav sonuçlarının açıklanması ise Ocak 2016' da yapılacak.
  • 2. Dönem sınav tarihleri 27 - 28 Nisan 2016, Mazeret Sınavı 14 -15 Mayıs 2016' da gerçekleşecekk. Sınav sonuçlarının ilanı ise Haziran 2016' da açıklanacak.

TEOG birinci dönem sonuçları ne zaman açıklanacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!