Tenorların finali

Güncelleme Tarihi:

Tenorların finali
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Paris'te Dünya Kupası finali öncesi Eyfel Kulesi'nin altında kurulan sahnede Champ-de-Mars alanını dolduran 150 binden fazla kişiye muhteşem bir konser veren ünlü tenorlar Luciano Pavarotti, Placido Domingo ve Jose Carreras izleyenleri büyüledi.

PARİS'te Dünya Kupası finali öncesi dünyaca ünlü tenorların verdiği konser herkesi büyüledi. Dünya televizyonlarından naklen yayınlanan konserde Luciano Pavarotti, Placido Domingo ve Jose Carreras, Eyfel Kulesi'nin altında kurulan sahnede Champ-de-Mars alanını dolduran 150 binden fazla kişiyi rüya alemine taşıdı.

Paris orkestrasının 54 korist ve müzisyeni şehir operası direktörü James Lewine'nin yönettiği dev konserde önce Berlioz'un 'Carnaval Romain' parçasını çalarken ardından Jose Carreras, Placido Domingo ve sonra da alkışlar arasında Luciano Pavarotti solo parçalarla sahne aldı.

Sanatçılar izleyicilere adeta bir müzik resmi geçidi yaparken konserin son bölümünde romans potpurilerle, birbirinden güzel parçaları üç tenor bir arada seslendirdi. Eyfel Kulesinin altında VİP için özel olarak kurulan 12 bin kişilik bölümün ilk sıraları için biletler 6500 Fransız frangına(yaklaşık 300 milyon lira) daha sonraki sıraların bilet fiyatları sıralamaya göre 3000 ila 750 frank arasında satıldı. Konser için ayrılan alanın geri kalan bölümünü dolduran vatandaşlar ücret ödemeden çimlerin üzerinde oturarak Eyfel kulesinin muhteşem gece görüntüsü altında kurulan iki dev ekrandan konseri izledi.

Konserin sonunda havai fişeklerle Paris semaları bir renk cümbüşüne dönüştü. Pavarotti, Domingo ve Carreras böyle bir dev konseri 1990 yılında Roma, 1994 yılında da Los Angeles'te vermişlerdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!