Temiz Sayaç Operasyonu'nda 8 tahliye

Güncelleme Tarihi:

Temiz Sayaç Operasyonunda 8 tahliye
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2001 00:00


Bolu'da düzenlenen ''Temiz Sayaç Operasyonu'' kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan ve aralarında Boluspor Kulübü Başkanı Mehmet İnceayan'ın da bulunduğu 8 işadamı, ilk duruşmada, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Bolu 1. Asliye Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada, ''yetkisiz ve unvansız şekilde elektrik sayaçlarından mühür kopartmak suretiyle sayaçlara müdahale ederek elektrik hırsızlığı yapmak'' suçundan haklarında 2-4 yıl arasında hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Boluspor Kulübü Başkanı Mehmet İnceayan, işadamları Ahmet İnceayan, Orhan Gürsoy, Sedat Sapmaz, Hüsnü Kargun, Çetiner Erdoğan, Alaattin Yılmazer ve Sebahattin Kocadağ hazır bulundu.

Boluspor Kulübü Başkanı Mehmet İnceayan, savunmasında, elektrik hırsızlığı yaptığı yönünde iddialarda bulunan ''Doktor'' lakaplı Nihat Uludağ'ı bir kez gördüğünü ve hakkındaki iddiaları reddettiğini belirterek tahliyesini istedi.

İşadamları İnceayan, Gürsoy, Sapmaz, Kargun, Erdoğan, Yılmazer ve Kocadağ da haklarındaki iddiaları reddederek tahliye talebinde bulundular.

''Market, fabrika, otel gibi büyük işyerlerinde, para karşılığında, elektrik sayaçları üzerindeki mühürleri sökmek, numaratörleri sıfırlamak, disklerini sıkmak suretiyle sayaçların dönüş hızını düşürerek haksız kazanç sağladığı'' gerekçesiyle tutuklu yargılanan ''Doktor'' lakaplı Nihat Uludağ ise savcılıkta verdiği ilk ifadesinin geçerli olduğunu belirterek, ''İşadamlarından aldığım paralar karşılığında sayaçları bozdum'' dedi.

Mahkeme Başkanı, Nihat Uludağ'ın tutukluluk halinin devamına, 8 işadamının da tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş'den (SEDAŞ) gelen ihbar üzerine Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, 15 Haziran'da ''Temiz Sayaç Operasyonu'' düzenlemişti.

Operasyonda, sayaçları bozduğu bildirilen Nihat Uludağ gözaltına alınmış, ifadesinde, Bolu'da 14 işyeri, 5 ev, İzmit'te ise 21 ayrı ev ve işyerindeki sayaçlara müdahale ettiğini itiraf etmişti.

''İşadamlarından gelen teklif üzerine, 1996 yılından beri elektriksayaçlarının mekanizmalarını bozdum. İşadamları, sayaçları bozmam karşılığında bana düzenli olarak 100 ile 150 milyon lira arasında maaşbağladılar'' diyen Uludağ'ın ifadesi üzerine 13 işadamı gözaltına alınmış, bunlardan 8'i, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. (aa)


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!