Temel Kotil kimdir kaç yaşında ve nereli? TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil'in sağlık durumu hakkında bilgi

Güncelleme Tarihi:

Temel Kotil kimdir kaç yaşında ve nereli TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotilin sağlık durumu hakkında bilgi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2020 18:47

Koronavirüse yakalanan Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil'in sağlık durumu belli oldu. Solunum yolundaki problem nedeniyle yoğun bakım ünitesine kaldırılarak tedavi altına alınan Temel Kotil'in normal servise alındığı bildirildi. Temel Kotil 21 Ağustos 2020 tarihinde koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurmuştu. Bu gelişmenin ardından Temel Kotil'in hayatı merak konusu oldu. Peki, Temel Kotil kimdir? İşte, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil'in hayatıyla ilgili bilgiler.

Haberin Devamı

Bir süre önce koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklayan ve tedavi altına alınan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil mail yoluyla açıklamada bulundu. Temel Kotil, "21 Ağustos 2020 tarihinde Covid 19 testimin pozitif olduğunu sizlerle paylaşmıştım. Hastanede gözetim altında geçirdiğim 19 günün ardından bugün Allah'ın izniyle yoğun bakım ünitesinden normal kontrolümün yapılacağı servise geçmiş bulunuyorum" dedi. Bir dönem Türk Hava Yollarında Genel Müdürlük ve İcra Kurulu Başkan vekilliği görevini yürüten Kotil, bir çok araştırma ve bilimsel yayına imza attı.

TEMEL KOTİL KİMDİR?

1959 yılında doğan Kotil, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak Mühendisliği bölümünden 1983 yılında mezun olmuş, 1986'da ABD'de Michigan Üniversitesi'nin "Uçak Mühendisliği" bölümünde yüksek lisansını, 1987'de de aynı üniversitede Makine Mühendisliği dalında ikinci yüksek lisansını, 1991’de de yine Michigan Üniversitesinde “Makine Mühendisliği" bölümünde doktorasını tamamlamıştır.

Haberin Devamı

Kotil, 1991-93 yılları arasında İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesinde Yardımcı Doçent ve Doçent olarak hizmet veren Kotil, aynı fakültede Bölüm Başkan Yardımcılığı ve 1993-94 yıllarında da Fakülte Dekan yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı olarak görev yaptıktan sonra, 2001 yılında ABD'de Illinois Üniversitesinde misafir profesör olarak hizmet vermiş ve daha sonra New York'ta AIT Inc'de Araştırma ve Mühendislik Bölümü Başkanlığını yürütmüştür.

2003 yılında THY’deki kariyerine Teknik Genel Müdür Yardımcısı olarak başlayan Kotil, 2005 yılında THY Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyeliğine, 2015 yılında da THY Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine atanmıştır.

Doç.Dr.Temel Kotil, 21 Ekim 2016 tarihinde TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uçak Sanayii A.Ş. Genel Müdürlük görevine atanmıştır ve aynı zamanda, 29 Mart 2016’dan bugüne Şirketin Yönetim Kurulu Üyesidir.

Evli ve dört çocuk babası olan Kotil’in birçok araştırma ve bilimsel yayını vardır.

BAKMADAN GEÇME!