TEM infazında zanlılar serbest

Güncelleme Tarihi:

TEM infazında zanlılar serbest
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Edirne TEM Otoyolu'nda, 21 Aralık gecesi Varşova'dan gelen yolcu otobüsündeki 6 kişinin öldürülmesiyle ilgili olarak gözaltına alınanlar serbest bırakıldı. Cinayete iştirak suçlamasıyla mahkemeye sevkedilen, aralarında Polonyalı tanık Renata Kinga Wesolowska'nın da bulunduğu 10 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İnfazların ardından gözaltına alınan ve günlerce sorgulanan olayın tek görgü tanığı Polonyalı Reneta Kinga Wesolowska ile Avar turizmin sahibi Muzaffer Özkılıç, daha önce aynı bölgede soygun provası yaptıkları belirtilen Cengiz Bozkaya, Muzaffer Küçük, Naim Küçük, Nevzat Karasu, Yalçın Atabey, Eyüp Çubuk, Özcan Bozkaya ve otobüs şoförü Selim Abalı, jandarma tarafından silahlı çete oluşturmak, gasp ve eksik teşebbüs suçlamalarıyla savcılığa sevkedildiler. Cumhuriyet Savcısı Ali Sami Arlı, Wesolowska ile kısa bir süre görüşüp soruşturma evrakını inceledikten sonra, sanıkların cinayete iştirak suçlamasıyla tutuklanmaları istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Olayla ilgili olarak Polteks firmasının sahibi Rıfat Sancak, firma çalışanları Necdet Kurtuluş ile Zafer Kutyan da tanık sıfatıyla adliyeye getirildi.

BAŞKONSOLOS GELDİ

Gözaltındakiler 2 araçla jandarmanın sıkı güvenlik önlemleri arasında 14.00 sıralarında adliyeye getirildi. Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Zbigıew Smugo da Adliye'ye gelerek Edirne Başsavcısı Vahap Güneş ile bir süre görüştü. 18.10'a kadar devam eden duruşmada, 10 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verildi. Tanık olarak çağrılan Polteks çalışanı 3 kişinin ifadelerinin dinlenmesine ise gerek görülmedi. Böylece şu ana kadar kanlı infazı fiilen tasarlayan ve gerçekleştiren hiç kimse yakalanamamış oldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!