Telsiz konuşmasına nokta operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Telsiz konuşmasına nokta operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2008 00:00

Yol kesip 1 taksi şoförünü öldüren ve bir haftadır Mehmetçik’ten kaçan 40 kadar teröristten oluşan PKK’lı grubu, aralarında telsizle konuşunca Tunceli kırsalında sıkıştırıldı. Telsiz konuşması üzerine yerleri belirlenen teröristlere yapılan nokta operasyonda özel birlikler, ilk belirlemelere göre 3 teröristi etkisiz hale getirdi.

TUNCELİ’nin Ovacık İlçesi’ne geçen hafta iki kez yol keserek 1 taksi şoförünü öldüren, 40 kişilik PKK’lı grubundan 3 terörist gece operasyonuyla öldürüldü. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı ile Jandarma Komutanlığı’na bağlı özel birlikler, sayıları 40 kadar olduğu değerlendirilen PKK’lı terörist grubunu 1 hafta takip ettikten sonra operasyon için önceki gece yarısı harekete geçti. Torunoba Köyü yakınlarındaki PKK’lı grup telsizle aralarında konuşunca yerleri nokta olarak tespit edildi ve operasyon başlatıldı.

Karanlıkta vuruldular

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’na bağlı gece görüş cihazları bulunan 2 Kobra ile 2 Sikorsky helikopteri hızla bölgeye gönderilerek PKK’lılar karanlıkta ateş altına alındı. Operasyonun başlamasından sonra yine bölgeye helikopterlerle jandarma özel harekát timleri indirildi. PKK’lı teröristler kaçmaya çalışırken ilk temas sabah saatlerinde başladı. Çatışmalarda, ilk belirlemelere göre 3 PKK’lı öldürüldü. Askeri kaynaklar, Torunoba Köyü yakınlarında eylem hazırlığı yapan kalabalık PKK grubunun bölgede ses getirecek eylem hazırlığı içinde olduklarını belirlendiğini bildirdi.

Mayına şehit

Hakkári’nin Şemdinli İlçesi’nin Tekeli Köyü Mergesav Mevkii’nde önceki gün 19.00’da PKK’lı teröristlerin daha önceden döşediği mayına basan Piyade Onbaşı Ahmet Dursun şehit oldu. 4 asker de yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Hakkári Askeri Hastanesi’nde tedaviye alındı. Mayının patladığı bölgenin, Tekeli Piyade Taburu’na 20 kilometre uzaklıkta olduğu belirtildi. Dursun, bugün Sarız İlçesi’ndeki törenden sonra Damızlık Köyü’nde toprağa verilecek.

Asteğmenin bacağı koptu

Şırnak’ın Şenoba Beldesi yakınlarındaki Sivri Dağı’nda arazi arama tarama operasyonunu sürdüren 12 kişilik askeri timin geçiş yoluna PKK’lı teröristler tarafından mayın döşendi. Askerlerin önünde giden tim komutanı olan kimliği açıklanmayan asteğmen, bastığı mayının patlaması sonucu ağır yaralandı. Yaralı asteğmen, Sikorsky helikopterle Şırnak’taki 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndaki Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı asteğmenin bir bacağını kaybettiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!