Telefona gönderilen e mail'le vurgun

Güncelleme Tarihi:

Telefona gönderilen e maille vurgun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 09:02

Vatandaşların şifre bilgilerini kopyalayıp banka hesaplarından 2 milyon lira çalan şebekenin bu paralarla kumarhane işlettiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne çok sayıda vatandaş hesaplarından bilgileri dışında para çekildiği yönünde ihbarda bulunması üzerine çalışma başlatıldı. Polis ekipleri yaklaşık 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Tevfik U. ve Vasfi U. isimli 2 kardeşin yönettiği şebekeyi tespit etti. Çalışmalarını derinleştiren polis ekipleri, İstanbul ve Edirne'de belirlenen birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.
Operasyon kapsamında aralarında Tevfik U. ve Vasfi U. kardeşlerin de bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramada çok sayıda bilgisayarın hard diskleri incelenmek üzere kopyalandı. Şebekenin, internet bankacılığı kullanan vatandaşların bilgisayarlarına ve akıllı cep telefonlarına ‘Zeus' ismi verilen bir virüsü e-posta yoluyla gönderdikleri öğrenildi.
E -postanın açılmasıyla aktif hale geldiği belirlenen Zeus virüsünün, banka tarafından yollanan güvenlik kodunu şebekeye yönelttiği öğrenildi. Şebekenin ise, bu yolla vatandaşların hesaplarını boşalttığı tespit edildi. Şüphelilerin ilk belirlemelere göre yaklaşık 2 milyon liralık vurgun yaptığı tespit edildi. Şebeke lideri ve kardeşlerinin kazandıkları parayla kumarhane işlettikleri belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!