Telefon terörü öldürüyor

Güncelleme Tarihi:

Telefon terörü öldürüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Telefon sapıkları, artık insanları taciz etmekle, psikolojik terör uygulamakla yetinmiyor; uzaktan kumandayla vahşi cinayetler işliyorlar. Alman Stern dergisi son sayısında telefon terörünü kapak yaptı ve sapıkların telefon aracılığıyla işlediği inanılmaz suçlara yer verdi.

Telefon terörüyle ilgili inanılmaz olaylardan biri Almanya'nın Holzminden kentinde meydana geldi. Alex Hallmann adlı 44 yaşındaki pazarlamacı, sabah erkenden işe gitmek üzere dairesinden çıktığında, kapısı ardına kadar açık olan komşu daireden yanık kokusu geldiğini duyunca içeri girdi. 69 yaşındaki komşusu Johanna Vespermann canhıraş bir çığlıkla ‘‘Kızım tecavüze uğramış’’ diye bağırarak yere yıkıldı. Yaşlı kadın birkaç gün sonra duman zehirlenmesinden öldü.

Olayı soruşturan polis, en sonunda korkunç gerçeği ortaya çıkardı: Sapık, kurbanlarına telefon açıp şok edici haberler veriyordu ve bu yolla en az 6 kişiyi da korkuttuğu tespit edildi. Sapığın telefonda Bayan Vespermann'a da ‘‘Kızına tecavüz ettim, eğer şu anda perdelerini yakmazsan onu öldürürüm’’ dediği anlaşıldı...

KADIN VE ÇOCUKLAR

Almanya'da geçtiğimiz yıl 40 bin kişinin telefon terörüne maruz kaldığını belirten uzmanlar, ülkede her iki kadından birinin telefonla cinsel tacize uğradığını tespit ettiler. Telefon teröristleri arasında terk edilen sevgililerden Müslüman mülteci ailelerini geceler boyu telefonla taciz eden Katolik papazlara kadar her kesimden insan bulunuyor.

Telefon teröristlerinin hedef aldığı kitle, özellikle kadınlar ve çocuklar. Evde yalnız kalan çocukları arayan sapıklar, çoğunlukla kendilerini öğretmen ya da okul sekreterliğinden bir memur olarak tanıtıp cinsel sorular yöneltiyorlar. Ancak bazıları daha da ileri gidip çocukları son derece tehlikeli oyunlar oynamaya zorluyorlar.

AZ DAHA ÖLÜYORDU

Örneğin 13 yaşındaki Mark'ı arayan bir sapık, çocuğa bir test uygulayacağını ve başarırsa büyük ikramiye kazanacağını söylüyor. Sapığın isteklerini yerine getiren Mark, önce tıraş makinesini çalışır vaziyette suya atıyor, sonra da parmağını suya sokuyor. Neyse ki sigorta atıyor ve Mark'ın hayatı kurtuluyor.

9 yaşındaki Udo ve 6 yaşındaki Anne adlı kardeşlerin başına gelen de tüyler ürpertici. Telefonu açan sapık, uygulayacakları teste katılmadıkları takdirde anne ve babalarına para cezası kesileceğini söylüyor. Udo'dan bir ipi ilmik haline getirip kapının üzerinden aşağı sarkıtmasını, ipi Anne'in boynuna geçirip sonra da iskemleyi itmesini istiyor, ‘‘Bak, yapmazsan kardeşin ölür’’ diyor. Udo, dediklerini yapıyor. Neyse ki ip kopuyor. Giderek sabırsızlanan sapık bu kez de Udo'dan banyoyu doldurup kardeşinin kafasını suya sokmasını istiyor. Küçük kız bu teste katılmıyor. Sonra da Udo'ya kardeşini pencereden atmasını emrediyor; Udo bu emre itaat etmiyor.

TECAVÜZE UĞRADI

31 yaşındaki Sofia Stiegemeyer ise bir sapığın telefonda kurduğu tuzağa düşerek tecavüze uğradı. Genç kadını Dr. Leutgen adıyla arayan sapık, ‘‘Kocanız Münster'deki bir klinikte şuursuz vaziyette yatıyor. Ölümcül bir cinsel hastalığa yakalanmış durumda. Kurtulması için sizden serum almamız gerekiyor’’ diyor. Paniğe kapılan kadın sözde doktorun talimatına uygun olarak arabasıyla boş bir kamping alanına gidiyor. Karşısına çıkan bakımlı ve iyi giyimli erkek, ‘‘Sizden örnek alabilmem için maalesef cinsel ilişki gerekiyor. Meydana gelecek uygunsuzluktan ötürü özür dilerim’’ diyor. Önce boyun eğen kadın, sonra kendine geliyor ve yabancıyı itiyor. Adam gayet kibar bir şekilde ‘‘Bu kadar örnek yeterli bayan, biz sizi ararız’’ diyerek olay yerinden uzaklaşıyor. Tabii ki, Bayan Stiegemeyer soluğu doğruca poliste alıyor. Ancak bu tecavüz, evliliğini sona erdiriyor.

Sapıklara karşı ne yapmalı

Polis yetkilileri ve psikologlar, telefon terörüne karşı alınacak önlemleri şöyle sıralıyorlar:

Sinirlerinize hâkim olun. Eğer bir yakınınıza şiddet uygulandığı iddia ediliyorsa, o kişinin tarifini isteyin. Eğer o gün giydiği elbiseyi ya da taktığı bir takıyı çok iyi biliyorsanız, tarifini sorun. Böyle durumlarda sapıklar telefonu kapatıyor.

Hiçbir şekilde talimatlara uymayın. Çünkü ölüm ve hastalık haberleri asla telefonla iletilmez.

Cinsel taciz karşısında telefonu derhal kapatın. Sapıkların üçte biri bir daha telefon açmıyor. Tekrar açarsa, ‘‘Sen iktidarsız mısın?’’ gibi bir soru sorun. Böyle durumlarda çoğu sapık telefonu kapatıyor.

Polis, ahizeye çok keskin bir düdük öttürülmesini de salık veriyor. Ama, dikkat! Karşı tarafın kulak zarı zarar görüyor. Hatta bazen sapıktan sonra arayan dost ve akrabaya da aynı şey olabiliyor.

Telefon sapıkları telesekreterden çok çekiniyor. Karşılarına bant çıkması caydırıcı olabiliyor.

Bu arada hukuki yollara da başvurmayı ihmal etmeyin. Türkiye’de bu konuda vatandaşlara bazı haklar tanınmış durumda.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!