Telefon sapığını kulübeye kıstırdı

Güncelleme Tarihi:

Telefon sapığını kulübeye kıstırdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2010 00:00

Konya’da bir öğretmen, ankesörlü telefonlardan arayarak ısrarla kendisini rahatsız eden adamı suçüstü yakalattı. Genç kadın, şehirdeki ankesörlü telefonların numaralarını bir bir telefonuna kaydetti. Tacizcisi son aradığında da yerini kolayca tespit ettirdi.

Haberin Devamı

KONYA’da İngilizce öğretmeni F.D.’yi (34) 5 yıl önce bir kişi, ankesörlü telefonlardan her ay birkaç kez arayarak rahatsız etmeye başladı. F.D., telefonla yapılan tacizlerin arkasının kesilmemesi üzerine, tacizcinin yakalanamayacağı düşüncesiyle ilk başta Cumhuriyet Savcılığı’na durumu bildirmedi, ancak geçen yıl şikâyetçi oldu.

Polisle ortak çalıştı

Tacizcinin aradığı ankesörlü telefonlardan 20’sinin yerini, savcılığın da yardımıyla belirledikten sonra adreslerini cep telefonuna kaydeden F.D., savcıdan ve polisten nasıl davranması gerektiği konusunda bilgi aldı.

Tacizciyi bir süre oyaladı

F.D., tacizci en son aradığında telefonu kapatmak yerine onu oyalamak için sohbet etti. Genç kadın, şüpheliyle kulaklık yardımıyla konuşurken aranan numaranın adresini mesajla polise gönderdi. Hemen harekete geçen polis ekibi, verilen adresteki telefon kulübesinde, tacizciyi suçüstü yakaladı. F.D., bir süre sonra cep telefonuna bakmaya korkar hale geldiğini dile getirerek, “Cinsel içerikli sözlere dönüşen tacizler sinirlerimi bozmaya başladı. Telefon fobisi oluştu” dedi.

Tanıdığı  biri çıktı

Ev telefonunun da aynı kişi tarafından aranması üzerine numarayı değiştirdiğini anlatan F.D., şunları söyledi: “Beni rahatsız eden şüpheli de birkaç defa tekvando hakemliği yaptığım, ortamda karşılaştığım kişi çıktı. Çok şaşırdım. Bir eğitimci olarak bu tür şeylerin önüne geçmemiz gerekiyor. Ben de onu yaptım.” F.D., tacizcinin konuşmalarını da kaydettiğini, bu ses kaydını da mahkemeye delil olarak sunduğunu sözlerine ekledi.

Tutuksuz yargılanıyor

İki çocuk babası R.D. (36) “cinsel taciz”, “kişilerin huzur ve sükûnunu bozma”, “sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” “tehdit” suçlarından Konya 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!