Tel Aviv'de intihar saldırısı

Güncelleme Tarihi:

Tel Avivde intihar saldırısı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 25, 2002 12:03

İsrail'in Tel Aviv kentinde bir otobüs durağının yakınında yaşanan bir patlamanın ardından çok sayıda kişi yaralandı.

Haberin Devamı

İsrail radyosu olayın motorsikletli bir kişinin üzerindeki bombayı patlatmasıyla gerçekleştiğini duyurdu.

İsrail ordu kaynakları, kentin güneyindeki Neve Sha'anan bölgesinde meydana gelen patlamada, 'canlı bomba' dahil en az 10 kişinin yaralandığını kaydettiler. İntihar komandosununsa daha sonra öldüğü açıklandı

Polis sözcüsü Gil Kleiman, kentin merkezinde küçük dükkanların bulunduğu eski otobüs terminalinde meydana gelen patlamada intihar komandosunun öldüğünü söyledi.

Tel Aviv polis şefi Yossi Sedbon da, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, motosikletli bir kişinin saldırıyı düzenlediğini söylerken, acil servis sözcüsü Yeruham Mandola, olayın terörist saldırı olduğunu ve 10 kişinin tedavi edildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Patlamanın meydana geldiği caddedeki bir dükkanda çalışan Haim Zekariya adlı görgü tanığı, ''Büyük bir patlama gördüm. Motosiklet ve adam havaya uçtu. Hemen yaralı bir kişiyi hastaneye götürdüm'' dedi.     Başka bir görgü tanığı da, patlamadan önce motosikletin bir kafeyegirdiğini belirtti.

Saldırının sorumluluÄŸunu henüz üstlenen olmazken, Hamas örgütü, dün Gazze Åžeridi'nde Ä°srail helikopterinin füze saldırısında öldürülenüst düzey bir yetkilisinin intikamını alacağını bildirmiÅŸti.Â

Ä°SRAÄ°L ORDUSU SALDIRIYA VERÄ°LECEK YANITLA Ä°LGÄ°LÄ° TAVSÄ°YEDE BULUNACAK

İsrail hükümeti, bugün Tel Aviv`de düzenlenen intihar saldırısından Filistinlileri sorumlu tutarak, ordunun, saldırıya verilecek karşılık konusunda tavsiyede bulunacağınıbildirdi.

Hükümet Sözcüsü Dore Gold, ``saldırının, Hamas, İslami Cihad, El Fetih`in silahlı kolu Tanzim gibi bütün Filistinli örgütlerin, İsrail kentlerinde masum İsrail vatandaşlarına karşı kasten şiddet politikasıuygulamasının parçası olduğunu`` söyledi.

Gold, İsrail`in saldırıya yanıtının ne olacağının sorulması üzerine, ``İsrail ordusunun İsrail hükümetine tavsiyede bulunacağını, İsrail halkının, bu tür eylemlerin sürmesine, masum insanların hayatını kaybetmesine hoşgörülü olmayacağını`` kaydetti.

İsrail Başbakanı Ariel Şaron`un siyasi danışmanı Danny Ayalon da, bütün işaretlerin, saldırının Filistin gruplarından biri tarafından yapıldığını gösterdiğini, ancak sorumluluğun terör siyasetini sürdürenFilistin yönetimine ait olduğunu belirtti. Tel Aviv`de düzenlenen intihar saldırısında, saldırgan ölürken, 14 kişi yaralandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!