Tekzip metni

Güncelleme Tarihi:

Tekzip metni
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2010 00:00

“İFTİRANIN BÖYLESİ”
25.05.2010 tarihli Hürriyet Gazetesi’nin manşetten verdiği “Onlar ama montaj var”, “Emniyet raporu hazır”, “Emniyet Kriminal Dairesi, internette yayınlanan görüntülerdeki kişilerin Deniz Baykal, Nesrin Baytok ve Can Baytok olduğunu, videonun ilk ve son bölümünde montaj yapıldığını tespit etti” şeklindeki haber tamamen yalandır.
Emniyet Kriminal Raporu’nun hiçbir yerinde, Sayın Deniz Baykal’ın ismi geçmediği gibi, görüntülerdeki kişinin Sayın Deniz Baykal olduğu da yer almamaktadır.
Tam aksine, Emniyet Kriminal Raporu’nda “...görüntünün genelinde bir bulanıklık etkisinin oluşturulduğu, oturan erkek şahsın yüz kısmında bulanıklığın daha yoğun olduğu...” açıklanmıştır. Bu tespitten de, kasetteki şahsın yüzünün karartılarak Sayın Deniz Baykal’a benzetilmeye çalışıldığı açıkça anlaşılmaktadır.
Emniyet’in basında yer alan açıklamalarından da, kişilere ilişkin inceleme yapılmadığı, kopya kaset üzerinden kişilere yönelik kimlik tespiti yapılmasının mümkün olmadığı açıklanmıştır. Savcılıktaki Emniyet Kriminal Raporu’nun hiçbir yerinde Müvekkil Sayın Deniz Baykal’ın ismi dahi geçmez iken ve raporda görüntüdeki erkek şahsın yüz kısmının bulanıklaştırıldığı açıkça belirtilmişken, Hürriyet Gazetesi’nin müvekkili karalamaya yönelik yalan ve iftira dolu Okuyucuyu yanıltan haberini anlamak ve gazetecilik meslek etiği ile bağdaştırmak mümkün değildir.
Tüm bu yalan haberler, Müvekkil Sayın Deniz Baykal’a ilişkin iftira kampanyasının devamı niteliğindedir.
Gerek Emniyet Kriminal Raporu’nda, gerekse “görüntülerin kurgulandığı”, “görüntü karelerinde yer alan şahısların tespitine yönelik gerekli yüz detayını elde etmenin teknik olarak mümkün olmadığı kanaatine varılmıştır” şeklinde bilimsel incelemede bulunan Jandarma Kriminal Raporu’nda görüntülerdeki kişilerin belirlenmediği, belirlenmesinin de teknik olarak mümkün olmadığı gerçeğine rağmen, Hürriyet Gazetesi’nin kamuoyunu ilgilendiren böylesine önemli bir konuda birinci sayfadan yalan haber yapması ve okuyucuyu yanıltmaya ve yönlendirmeye çalışması basit bir habercilik hatası olarak algılanamaz.
Sayın Deniz Baykal ile ilgili asılsız kaseti internet ortamına servis edenler ile, Emniyet Kriminal Raporu’nu eksik ve yanlış bir şekilde basına servis edenler ve bilinçli olmak kaydı ile eksik ve yanlış Emniyet Kriminal Raporu’na dayandığını iddia ederek Müvekkil hakkında karalama kampanyasına çanak tutan kişiler aynı amaca hizmet etmektedirler.
Sayın Deniz Baykal hakkında kurgulanan senaryonun sahteliği ve gerçeği yansıtmadığı konusunda bilimsel kriminal raporlar çerçevesinde hiçbir tereddüt kalmamıştır.
Sayın Deniz Baykal hayatını Türkiye’ye ve CHP’ye hizmet etmeye adamış önemli bir liderdir ve bundan sonraki yaşamını da bu amaca uygun sürdürecektir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Deniz BAYKAL Vekili
Av. Muzaffer YILMAZ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!