Teknolojide sonbahar modası

Güncelleme Tarihi:

Teknolojide sonbahar modası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2007 00:00

Sıcaklar geçti, tatil bitti, okullar açıldı. Teknoloji merak-lıları deniz kena-rındaki dizüstü bilgisayarlarını toplayıp çoktan sıcak yuvalarına çekilmeye ve yeniden dükkanlara akın etmeye başladılar. Firmalar da hareketlenmeye başlayan bu yeni sezonu yepyeni ürünlerle karşılıyorlar. İnsan da haliyle sıcacık evlerde, bitmek bilmez yollarda kendini eğlendirecek bir şeyler arıyor. Ben de kışlık teknoloji adına raflarda yeni ne var, yakın zamanda neler çıkacak, alıp ceketi bir bakınayım dedim.

Bilgisayar mısın mübarek

Bu aralar akıllı telefonlar altından kayıp çıkan klavyeler pek bir moda. Bu işin son uygulayıcılarından biri de Toshiba’nın bu ay piyasaya süreceği G900 cep telefonu. Yalnız Toshiba G900’ü diğerlerinden ayıran en önemli fark, 640 x 480 çözünürlüğünde devasa bir ekrana sahip olması. Bu benim masa üzerinde altı okka yer kaplayan ilk aldığım PC’nin sunduğu çözünürlüğe denk. Bu çözünürlükte doküman açıp okumak, harita incelemek ve İnternet’te dolaşmak ayrı bir keyif olacak gibi.

Şık şakrak ses ustası

Müzik dinlerken dizüstü veya masaüstü bilgisayarınızın sesinden memnun değilseniz, sonunda onun da çaresini buldular. Bilgisayara USB girişinden bağlanan ve üzerindeki şık metal düğme yardımıyla ses şiddetine doğrudan müdahale edebilen Creative XMod, bağlandığı andan itibaren bilgisayarın tüm ses işleme yeteneklerini üzerine alıyor. Üstelik tek dokunuşla sesi daha da netleştirip zenginleştirme imkanınız da var. Sonuçlar kulaklık ve harici hoparlörlerden büyük bir keyifle yankılanıyor.

Yolları kısaltan gözlük

Bizim gençliğimizde Elvan gazozu içtiğimiz açık hava sinemaları vardı, şimdi yeni nesil sinemasını cebinden çıkarıp gözüne takıyor. Tesan’ın pazarladığı 70 gram ağırlığındaki Ttec Plus Video Eyewear GVD520, içindeki yüksek çözünürlüklü likit kristal ekranlarla taktığınız andan itibaren dev ekranı karşınıza getiriveriyor. Hem de yanında iPod dahil video çıkışına sahip olan hemen her cihaza bağlanmasını sağlayacak tüm aksesuarlar mevcut. Paltonun da cebi büyüktü zaten...

iPod’u duvara çalın

iPod Video güzel ama o kadar minik ekranda dizi film mi seyredilir derseniz (ki ben dedim bile), içindekini duvara yansıtıp izlemeye ne buyurursunuz? ViewSonic firmasının iPod Video için özel tasarladığı PJ258D modeli projektör, üzerindeki özel yuvaya yerleştirdiğiniz iPod Video cihazından aldığı görüntüyü doğrudan perdeye aktarabiliyor. Üstelik bir yandan da iPod’u şarj ederek seyir keyfinin yarıda kalmasını engelliyor. Bakalım bunları ne zaman cebe sığdıracağız? Ben 10 yıl diyorum.

Dinlemesi güzel bakması sevap

Taşınabilir medya oynatıcılar konusunda da bir video furyası var ki sormayın. 2 ve 4GB belleğe sahip olarak satılan Cowon D2 ön yüzünü kaplayan ekran, aynı zamanda dokunmatik kontrol paneli olarak işlev görüyor. Dar bir alana sıkıştırılmış yüksek çözünürlüklü bu ekranın özellikle klip seyretmek için sunduğu netlik, benim ihtiyar gözlerime bile pek bir güzel göründü. Cihazın ses kalitesi de bir aferin aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!