TEKNOFEST Azerbaycan’ın kapanış töreni gerçekleştirildi 

Güncelleme Tarihi:

TEKNOFEST Azerbaycan’ın kapanış töreni gerçekleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2022 19:51

Türkiye dışında ilk kez Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de kapılarını misafirlerine açan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, gerçekleştirilen resmi kapanış töreniyle sona erdi. Törende Konuşan TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, “TEKNOFEST rüzgarını aziz şehirlerimiz Bakü'de ve Şuşa’da tekrar estireceğiz” dedi. 

Haberin Devamı

Türkiye dışında ilk kez Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, gerçekleştirilen resmi kapanış töreniyle sona erdi. Resmi kapanış törenine TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Reşad Nebiyev, Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

Törende yaptığı konuşmada Azerbaycan’ın gençliğiyle gurur duyduğunu belirten Bakan Nebiyev, “Son 4 gün heyecan, gerilim ve aşk dolu geçti. Bugünlerde gururluyuz. Azerbaycan gençliğinin neler başardığına bir kez daha şahit olduk. Yaşasın Azerbaycan gençliği, yaşasın Azerbaycan Cumhurbaşkanı. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı bizi desteklemeseydi yapamayacaktık” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"KARDEŞLİĞİMİZ PEKİŞTİĞİ İÇİN DE SEVİNÇLİYİZ"

Nebiyev’in ardından konuşan Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Azerbaycan'ın sonuna gelindiğini belirterek, “TEKNOFEST bittiği için hüzünlüyüz ama kardeşliğimiz pekiştiği için de sevinçliyiz. İnşallah önümüzdeki yıllarda TEKNOFEST rüzgarını aziz şehirlerimiz Bakü'de ve Şuşa’da tekrar estireceğiz. İnşallah yakın gelecekte teknoloji yarışmalarımızdan çıkan girişimlerimizin başarı hikayelerini anlatacağız. Sevgili kardeşlerim, Bakü'de gördüklerimden sonra eminim ki milli teknoloji hamlesi Azerbaycan gençliğinin de en önemli hedeflerinden biri olacak. İnanıyorum ki, genç kardeşlerim Türk dünyasının tam bağımsız ve özgür olabilmesi, müebbet bir yaşamın tesis edilebilmesi için yüksek teknoloji çalışmalarına hız kesmeden devam edecek” dedi.

“ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ”

TEKNOFEST seferberliğinin Azerbaycan’ın her noktasına olumlu bir anlam katacağını ifade eden Bayraktar, “Aziz kardeşlerim dün can Azerbaycan'ın bağımsızlık gününü kutladık, bugün de Türk dünyasının en muhteşem zaferlerinden biri olan İstanbul'un fethinin 569. yılını kutluyoruz. Kardeş Bakü'den Türk dünyasına, kadim şehri İstanbul'a selamlarımızı ve sevgilerimizi yolluyoruz. Bu vesileyle gelmiş geçmiş tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhlarınız şad olsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

“AZERBAYCAN SEN ÇOK YAŞA, TÜRKİYE SEN ÇOK YAŞA”

TEKNOFEST Azerbaycan'a emek verenlere teşekkür eden Bayraktar, “TEKNOFEST’i himaye eden hürmetli Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum. Kadim coğrafyamızın her bir köşesinden Bakü’ye gelerek tek millet, iki devlet, tek festival şiarıyla yola çıktığımız TEKNOFEST’de bizlerle birlikte olan siz değerli kardeşlerime minnettarlığımı iletiyorum. Hepinizi bu ağustosta yapacağımız TEKNOFEST Karadeniz'e davet ediyorum. Samsun'da buluşmak üzere sağlıcakla kalın. Azerbaycan sen çok yaşa, Türkiye sen çok yaşa” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!