Tekelioğlu ve Kundakçı yarın ifade verecek

Güncelleme Tarihi:

Tekelioğlu ve Kundakçı yarın ifade verecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2001 00:00


DYP Şanlıurfa Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu’nun ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında haklarında "yakalama emri" çıkarılan, MHP İçel Milletvekili Cahit Tekelioğlu ve Osmaniye Milletvekili Mehmet Kundakçı Ankara Adliyesine gelerek Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bekir Selçuk'la görüştüler. Tekelioğlu ile Kundakçı yarın ifade vermek koşuluyla serbest bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, DYP Şanlıurfa Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu’nun ölümüyle ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında haklarında "yakalama emri" çıkarılan MHP İçel Milletvekili Cahit Tekelioğlu ve Osmaniye Milletvekili Mehmet Kundakçı Ankara Adliye Sarayı’na geldiler.

Şıhanlıoğlu’nun ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bekir Selçuk’un saat 19.10’da makamına gelmesinin ardından MHP milletvekilleri Tekelioğlu ve Kundakçı da saat 20.20’de Adliye’ye geldiler.

Tekelioğlu ve Kundakçı ile birlikte bir grup MHP milletvekili de soruşturmayı yürüten Başsavcı Vekili Selçuk’un makamına çıktılar.

Milletvekillerinin gelişi beklenirken, MHP Trabzon Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu, MHP Nevşehir Milletvekili İsmail Çevik, MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Pak, MHP Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı, MHP Konya Milletvekili Hasan Kaya, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Taner de Adliye’ye gelerek, Suçüstü Savcılığı önünde arkadaşlarını beklediler.

Görüşmenin ardından konuyla ilgili açıklama yapan Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bekir Selçuk, "Yarın kendilerini dinleyeceğim. Dava açılacak. Ve ondan sonra yargı süreci başlayacak. Suçüstü Kanunu’na göre zaten saat 20.00’den sonra yargılama yapılamıyor. Milletvekillerinin ifadeleri de yarın alınacak, yargılama da yarın başlayacak. Bana güvence verdiler. Yarın saat 09.00’da gelmeleri koşuluyla serbest bıraktım." dedi.

Değerli bir milletvekilini kaybettik

İçel Milletvekili Cahit Tekelioğlu da yaptığı açıklamada, şu anda değerli bir milletvekilini kaybetmiş durumda olduklarını söyledi.

"Bir taziye, bir cenaze var. Binlerce insanın yüreği yaralı. Bu noktada hiçbir şey konuşmaya gerek yok" diyen Tekelioğlu, şöyle konuştu:

"Ama sadece şunu açıklamak isterim. Biz Meclis kapandıktan sonra seçim bölgelerimize gitmiştik. Bugün aldığımız haberler üzerine geldik. Bir doğrunun ortaya çıkması en büyük isteğimizdir. Sayın Savcı’nın bu davayı açması bizce de iyi olmuştur. Bir doğru ne ise ortaya çıksın onu istiyoruz. Şu anda biz dokunulmazlık zırhından da çıkıyoruz. Onun altına saklanmıyoruz. Yargının üstüne herhangi bir gölge düşürmemek için de dikkat ediyoruz. Daha sonra bu acılı ortam, sıkıntılı ortam geçtikten sonra, daha geniş açıklama yapacağız."

Daha sonra, serbest bırakılan iki milletvekili, bir grup MHP milletvekiliyle Meclis’e gitti.

  • Yumrukçu vekiller için yakalama talimatı
  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!