Tek tek arıyor

Güncelleme Tarihi:

Tek tek arıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2010 00:00

Başbakanın sanatçılarla gerçekleştirdiği demokratik açılım toplantısının ikincisi için telefon başına geçen genel başkan yardımcısı Hüseyin Çelik, tek tek aradığı 70 sanatçının 60’ından olumlu yanıt aldı.

20 Mart’ta İstanbul’da yapılacak toplantıya katılacak sinema, tiyatro ve dizi oyuncuları ile ödüllü yönetmenlerin isimleri belirlendi. Çelik, yaptığı telefon görüşmelerinden ilginç anekdotlar da aktardı. Çelik, Tarık Akan, Müjdat Gezen, Beyazıt Öztürk, Filiz Akın, Fatma Girik ve Hülya Koçyiğit’in katılamayacağını belirtti.

Sanatçılarla tek tek konuştuğunu belirten Çelik, şunları söyledi: “Tarık Akan,‘Aradığınız için teşekkür ederim ancak gelebileceğimi sanmıyorum’ dedi. Müjdat Gezen’le de konuştum, ’Ben magazin basında çıkan haberlere inanmıyorum. Bizzat görüşmek istedim’ dedim. Kendisi belirlenmiş programlarını olduğunu bu nedenle katılamayacağını söyledi.

Girişimi destekliyorum

Beyazıt Öztürk, ‘Gelmek isterdim ancak daha önceden belirlenmiş program var. O nedenle gelemeyeceğim, sizin bu girişiminizi destekliyorum’ yanıtı verdi. Sinemamızın dört yapraklı yoncasının da sağlık sorunları olduğunu öğrendim. Hepsini tek tek aradım. Sadece Türkan Şoray’la henüz görüşemedim. Filiz Akın, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit’in rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gördüklerini öğrendim.”

Çelik, aralarında, Cem Yılmaz, Ata Demirer, Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan, Özcan Deniz, Hülya Avşar, Uğur Yücel, Haldun Dormen, Şener Şen, Oya Başar, Ayten Gökçer, Cüneyt Arkın, Kenan Işık, Sinan Çetin ve Osman Sınav da aralarında bulunduğu 60 sinema sanatçısı ve yönetmenin toplantıya katılacağını belirtti. Toplantıya, bu yıl Berlin Uluslararası Film Festivali Berlinale’de “Bal” filmiyle ödül alan Semih Kaplanoğlu da davet edildi. Cannes’de “Üç Maymun” filmiyle ödül alan Nuri Bilge Ceylan’ın yanı sıra yine uluslararası ödüllere sahip Ferzan Özpetek ve ödüllü yönetmenler Fatih Akın da davetliler arasında bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!