Tek kollu ameliyat

Güncelleme Tarihi:

Tek kollu ameliyat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2009 11:45

Yüksek Sağlık Şurası, tek koluyla göz ameliyatı yapan göz hastalıkları uzmanını suçlu buldu.


Yüksek Sağlık Şurası, Karşıyaka 1. Sulh Ceza Mahkemesinin talebi üzerine, “Tek kolla ameliyat edeceğini bilmiyordum. Gözümde yüzde 90 görme kaybı oluştu” diyerek Dr. Ö.S'ye dava açan Funda Kalfa'nın durumu hakkında hazırladığı raporu mahkemeye gönderdi.

Raporun sonuç bölümünde, şu ifadelere yer verildi:
“Hastaya uygulanan operasyonun tıbben kabul edilen bir yöntem olduğu, ameliyat sonrası oluşan görme bozukluğunun beklenebilir bir komplikasyon olarak kabul edilebileceği, ancak hastanın imzalamış olduğu onay formunun, yapılacak işlem ve oluşabilecek komplikasyonlar hakkında yetersiz kaldığı, dolayısıyla yapacağı müdahale ve tedavi hakkında hastayı yeterince bilgilendirmediği için Dr. Ö.S'nin kusurlu olduğuna, şuramızca oy birliğiyle karar verildi.”

Yargılama, Karşıyaka 1. Sulh Ceza Mahkemesinde sürüyor.

Davanın geçmişi

Emekli Funda Kalfa (51), gözlük takmak istemediği için gazetelerde tanıtımları çıkan kliniğe başvurduğunu, her iki göze müdahale edileceği, 5 yıl süreyle gözlüksüz tam göreceği, daha sonra 0.5'lik gözlük takacağının kendisine söylendiğini, ancak tek gözünden ameliyat edildiğini, kendisine uygulanan “Light Touch Conductivite Kerotoplasty CK” yönteminin ardından sol gözünde yüzde 90 görme kaybı ve 4 numara astigmat oluştuğunu belirterek, ameliyatı yapan Ö.S'ye “taksirle yaralama” suçunu işlediği iddiasıyla dava açmıştı.

Göz hastalıkları uzmanı Dr. Ö.S. ise tek kolunu kazada kaybettiğini, 1970 yılından bu yana ameliyat yaptığını belirtmiş, “Tek kolumun protez olması ameliyat yapmama engel değil. Bu şekilde emekli oldum. Tüm hastalarımız da durumu bilir. Hastaya ameliyattan sonra kontrole gelmesi için telefon ettik ama gelmedi ve tedaviyi tamamlamadı” diyerek kendisini savunmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!