Tehditçi başkomisere suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Tehditçi başkomisere suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kadıköy'de, polis tarafından dövülen Uğur-Çiğdem Aydın çiftinin haberini yaptıları için Kadıköy Merkez Karakolu Amiri 'Deli Yusuf' lakaplı Başkomiser Yusuf Akyel tarafından ölümle tehdit edilen gazeteciler, savcılığa suç duyurusunda bulundular.

Kadıköy Adliyesi'ne dün saat 11.30 sıralarında gelen gazeteciler Akyel'den şikayetçi olduklarını belirten dilekçeyi, Başsavcı Kenan Altmışdört'e verdiler. Dilekçede, tehditlere konu haberin ardından Haydarpaşa Numune Hastanesi basın odasına gelen Başkomiser Yusuf Akyel'in, gazetecileri, ‘‘Haber yapmak size mi kaldı? Kadıköy'deki gazeteciler bundan sonra kendinize dikkat edin. Her an başınıza birşey gelebilir’’ dediği belirtildi. Dilekçede, başkomiserin bu tehditten önce de haberi yapan bir muhabiri çalıştığı Kadıköy Adliyesi'nde sıkıştırarak, ‘‘Savcı, sevdiğimiz bir insandır. Seni şimdi tutuklatırım’’ dediği kaydedildi.

Kadıköy Adliyesi'nde toplanan 20 gazeteci adına açıklama yapan Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği Başkanı Kenan Çakal, yasaların uygulanması ve insanları korumakla görevli polislerin, insanları tehdit edemeyeceğini belirtti. Gazetecilere yapılan saldırıların son bulması ve can güvenlikleri için gerekli tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğini söyleyen Çakal, ‘‘2000'li yıllara gelindiği bugünlerde, haber almanın kısıtlanması yanlıştır. Yetkilileri göreve davet ediyorum’’ diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!