Tecavüze uğrayan attan özür dilediler

Güncelleme Tarihi:

Tecavüze uğrayan attan özür dilediler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2006 14:37

Bolu Hayvanları Koruma Derneği üyeleri, geçen perşembe günü Abant’ta bir makine mühendisinin tecavüzüne uğrayan Ceylan isimli ata şeker verip, insanlık adına özür diledi.

Dernek yöneticileri, tecavüze uğrayan atını utandığı için satacağını söyleyen D.U.’yu, satmaması konusunda ikna etmeye çalıştı.

Geçen perşembe günü Bolu’nun doğa harikası Abant bölgesine tatile gelen makine mühendisi 34 yaşındaki H.F.Y.T, tatilcilere at kiralarayak geçimini sağlayan D.U.’dan kiraladığı at ile gezintiye çıktı. 15 gün önce de kendisinden aynı atı kiralayan H.F.Y.T’den şüphelenen D.U., arkadaşlarıyla birlikte takibe başladı. Abant’ın üst kısmında bulunan Örencik Yaylası’na götürdüğü ata ormanlık alanda tecavüz eden makine mühendisi, D.U. ve arkadaşları tarafından suçüstü yakalandı. Jandarmanın gözaltına aldığı H.F.Y.T, Cumhuriyet Savcılığı’nca serbest bırakıldı.

Dün gazetelerde çıkan haberler üzerine harekete geçen Bolu Hayvanları Koruma Derneği üyeleri, bugün Abant’a giderek tecavüze uğrayan atı ziyaret etti. Gülay Albayrak başkanlığındaki dernek üyeleri, Ceylan isimli atı şeker ile besleyip, üzüntülerini dile getirdi.

Dernek üyelerinden bazıları atı severken gözyaşlarını tutamadı. Dernek üyelerinden Yıldız Doğandor ise, yazdığı şiir ile tecavüze uğrayan attan insanlık adına özür diledi. Yıldız Doğandor, “Utanıyorum insanlığımdan, utanıyorum atın gözlerine bakmaya.

‘İşte’ diyecek, ‘beni kirleten ruhumu inciten, canımı acıtan böyle bir insanoğlu’ Ey sadist ruhlu canavar; ne istedin o güzelim attan? iğrenç emellerine alet ederek ne kazandın ey aşağılık mahluk? Sen insan olamazsın, senin gibi ruhsuzlar aramızda oldukça utanıyorum insanlığımdan” şeklindeki şiirini okuyarak üzüntüsünü dile getirdi.

UTANCINDAN FOTOĞRAF ÇEKTİRMEDİ

Dernek üyeleri atın sahibi D.U.’ya da geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Olaya çok üzüldüğünü ve utandığını, bu nedenle görüntüsünün alınmasını istemediğini söyleyen D.U., atı satacağını söyledi. Buna karşı çıkan dernek üyeleri ise, “Bu ata sizin bundan sonra daha fazla sahip çıkmanız gerekiyor. Sakın bu atı satmayın” diyerek D.U.’yu ikna etmeye çalıştı.
Olayı gazetelerden öğrendiklerini belirten dernek üyeleri, “Çok üzücü bir olay. Duyunca inanamadık.

Dernek olarak bu olayı kınamak için de böyle bir ziyareti uygun gördük. Malesef ülkemizde bu tür şeyler olabiliyor. İnşallah bunu yapan kişi gereğince cezasını çeker. Bunun için de biz elimizden geleni yapacağız” dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!