TC kimlik NO ile SGK SSK sorgulaması nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

TC kimlik NO ile SGK SSK sorgulaması nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 10:01

TC kimlik numarası ile eski adıyla SSK yeni adıyla SGK sorgulamak gelişen teknoloji ile son derece kolay bir hale geldi. SSK SGK sorgulama işlemlerinizi vatandaşlık kimlik numaranızla kolayca yapabilirsiniz. Bu konuda en önemli uyarı devlet kurumlarının sitelerinin haricinde hiçbir adreste TC kimlik numaranızı paylaşmamanız olacaktır.

Haberin Devamı

SGK SSK sorgulaması yapmak için vatandaşlar E Devlet sitesinden gelişen tekloji sayesinde rahatça hizmet alabiliyor. SSK diye bilinen yeni adıyla SGK sorgulamarınızı kolayca yapabileceğiniz E Devlet sitesinden tüm sorgulama işlemlerinizi ve belgelerinizi edinebilirsiniz. Peki SSK SGK sorgulama işlemleri nasıl yapılır. İşte detaylar ve E-Devlet'ten alınabilecek hizmetler

SSK ve SGK ile emekli olup bu kurumlardan maaş almamız mümkündür. Yatırdığımız sigorta primleri ile SSK ve SGK’nın vatandaşlara sağlamış olduğu ayrıcalıklardan her türlü yararlanma şansları vardır. SGK VE SSK’dan emekli olmak için bazı şartlar bulunmaktadır. Bunların bir tanesi emekli olma yaşınızı doldurmanız bir diğeri ise belirli olan prim gününün gelmesidir. Bu önemli şartları sağladığınız zaman direkt olarak SSK ve SGK gibi kurumlardan emekli olabilir ve hayatınızın diğer kalanında herhangi bir işte çalışmadan maaş alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kişilerin SGK sigortası için bilgi alması adına e devlet üzerinden hizmetler kullanıma sunulmuştur. SGK sigorta sorgulama yapmak isteyen herkesin yararlanabileceği bu hizmetlerde kişilerin bazı detaylara dikkat etmesi yeterli olmaktadır. SGK sigorta sorgulama yapıldığında sigortanın ilk açıldığı tarihten itibaren tüm işlemleri görülmektedir. Bu açıdan prim ödemeleri, işe giriş ve çıkış tarihleri ile genel sigorta toplam bilgileri kolay bir şekilde görülebilmektedir. Sunulan hizmetler sayesinde SGK sigorta sorgulama yapan kişilerin sigortaya dair öğrenmek istediği tüm detaylara ulaşmak mümkündür.

SGK SORGULAMASI YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

SGK TESCİL VE HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYIN

SGK 4A HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

SSK Sorgulamaları Nelerdir?

4A, 4B ve 4C olarak üç grupta ele alınan sigorta sahipleri, E-Devlet üzerinden sigorta türüne göre istediği sorgulamayı yapabilmektedir. E-Devlet üzerinden ücretsiz bir şekilde sunulan bu hizmetten E-Devlet üyeliği olan herkes yararlanabilmektedir.

SSK Sorgulamaları İle Neler Öğrenilir?
SSK sorgulama yapan bir vatandaş, ne kadar prim ödendiğini, ne zaman sigortalı olarak çalışmaya başladığı, toplam SSK gün sayısını, ay içerisinde ne kadar günün ödendiğini öğrenebilmektedir. Bunun yanında emekli olan kişilere yönelik de pek çok sorgulama bulunmaktadır. Emekli olan kişilerin ne kadar emekli maaşı aldığı, adres ve bilgilerin güncellenebildiği, emekli belgesi alma gibi sorgulamalar yapılabilmektedir. SSK prim sorgulaması yaparken sorgulama ekranında sizden istenen bilgileri girmeniz yeterli olacaktır. Sorgulamanızın ardından tüm bilgiler size sunulacaktır.
T.C. kimlik numarası ile SSK sorgulama-SSK hizmet dökümü alma internet üzerinden kolayca gerçekleşebiliyor. SSK sorgulamaları sonucunda bilgilerinize ulaşabilir ve SSK ücretinizin ödenip ödenmediğini öğrenebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için T.C. kimlik numaranıza ihtiyacınız var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!