TBMM'de yoğun hafta

Güncelleme Tarihi:

TBMMde yoğun hafta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2006 11:14

Meclis, bu hafta da bütçe görüşmelerini sürdürecek. TBMM Genel Kurulunda, hafta boyunca 2007 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Kanunu Tasarısının görüşülmesine devam edilecek. Alınan karar doğrultusunda, haftanın her günü mesai yapacak Genel Kurulda, her gün program tamamlanıncaya kadar çalışılacak.

Haberin Devamı

Genel Kurulda bu hafta bütçesi görüşülecek kurumlar şöyle:

18 Aralık Pazartesi:
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, Danıştay Başkanlığı, TÜBİTAK Başkanlığı, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanlığı, Hazine Müsteşarlığı, AB Genel Sekreterliği, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı, TÜİK.

19 Aralık Salı:
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü.

Haberin Devamı

20 Aralık Çarşamba:
Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Telekomünikasyon Kurulu, Denizcilik Müsteşarlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EPDK, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü, TAEK, MTA, Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü.

21 Aralık Perşembe:
Dışişleri Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, Milli Prodüktivite Merkezi, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme, Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Akreditasyon Kurumu, Türk Standartları Enstitüsü Başkanlığı, Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Çevre ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı.

22 Aralık Cuma:
Adalet Bakanlığı, Ceza İnfaz Kurumu ile Tutukevleri İşletmeleri Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı, Yargıtay Başkanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü.

23 Aralık Cumartesi:
Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK, Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, ÖSYM, 68 üniversite.

Haberin Devamı

24 Aralık Pazar:
Maliye Bakanlığı, Kamu İhale Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Gelir Bütçesi, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile Kesin Hesap Kanunu tasarılarının oylanmamış maddelerinin oylanması

KOMİSYONLAR

TBMM'deki ihtisas komisyonları da gündemlerindeki tasarı ve teklifleri görüşecek.

Plan ve Bütçe Komisyonunda, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin mali sektöre olan borçlarının yeniden yapılandırılması hakkında kanun tasarısı, 20 Aralık Çarşamba günü görüşülecek.

Aynı gün toplanacak Dilekçe Komisyonunda, tarım ve kredi kooperatiflerinden alınan kredilere ilişkin dilekçelerle Pazarcık-Kartalkaya Baraj Gölü ile Eğirdir, Akşehir, Eber, Simav, Hazar Gölleri ve çevresinde yaşanan çevre sorunlarının giderilmesine ilişkin dilekçeler ele alınacak.

Haberin Devamı

AB Uyum Komisyonu, 21 Aralık Perşembe günü toplanacak. Komisyon üyelerine, AB Genel Sekreterliği yetkililerince “Türkiye-AB ilişkilerinde mali işbirliği boyutu” konulu brifing verilecek.

Çocuklarda ve gençlerde artan şiddet eğilimiyle okullarda meydana gelen olayların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, 21 Aralık Perşembe günü Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i dinleyecek.

Komisyonda aynı gün önerge sahipleri de dinlenirken, 22 Aralık Cuma günü ise UNICEF Türkiye Temsilcisi Edmond McLoughney'in bilgisine başvurulacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!