Tayvanlı turistin katilini sigara izmariti ele verdi

Güncelleme Tarihi:

Tayvanlı turistin katilini sigara izmariti ele verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2002 02:19

Şanlıurfa'da Park Otel'de 28 Ocak günü tecavüz edilerek öldürülen Tayvanlı turist Liu Chien Ying'in katil zanlısı er Serdar Beyazıt, sorgusunda suçunu itiraf etti.

Uyuşturucu bağımlısı olan Serdar Beyazıt'ın yapıştırıcı kokladığı saptandı. Şanlıurfa'nın Bozova İlçesinde Jandarma Merkez Komutanlığı'nda askerliğini yapan Serdar Beyazıt'ın 20 günlük izin dönüşü geldiği Şanlıurfa'da cinayeti işlediği ortaya çıktı.

İzmir’de yakalanan cinayet sanığı er Serdar Beyazıt'ın da ifadesini alan yetkililere göre, Tayvanlı Liu Chein Ying'e önve tecavüz edildi, sonra öldürüldü. Polis yetkililerinden alınan bilgiye göre Ying’in öldürülmesi olayı şöyle gelişti:

ANAHTARI UYDU

20 günlük iznini memleketi İzmir'de geçiren Serdar Beyazıt, 26 Ocakta iki gün sonra birliğine teslim olmak üzere Şanlıurfa'ya gelerek Park Otel'e yerleşti. Sürekli olarak yapıştırıcı koklayan uyuşturucu bağımlısı Serdar Beyazıt, olay günü aynı kattaki odada kalan Tayvanlı turist Liu Chien'i takibe aldı. Turist kızın odasında olduğunu saptayan Beyazıt, buraya girmek için kendi odasının anahtarını denedi. Tesadüfen anahtar Tayvanlı Ying'in de kapısına uyunca kolayca içeri giren Beyazıt, uyuyan Ying'i yumruk vurarak bayılttı.

ELDİVEN GİYDİ

Parmak izi bırakmamak için Ying'in eldivenlerini giyen Serdar Beyazıt, önce Liu Chein Ying'e tecavüz etti. Bir süre sonra genç kızın kendine geldiğini görünce paniğe kapılarak yine odada bulunan eşarp ile kurbanını boğdu. Beyazıt, ardından Ying'e ait 100'er dolarlık 7 seyahat çekini ve bir miktar dövizi de alarak kapıyı dışardan kilitleyip otelden ayrıldı.

PAVYONDA EĞLENDİ

Daha sonra Doğu Otel'e yerleşen Serdar Beyazıt, bir gün burada kaldı. Beyazıt, 29 Ocak akşamı Gaziantep'e geçti ve Maksim Pavyon'a giderek eğlendi. Pavyon hesabını seyahat çekleri ile ödeyemeyen Serdar Beyazıt, İzmir'in Menemen İlçesi'nde bulunan babasını telefonla arayarak zor durumda olduğunu ve 250 milyon liraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Bu arada pavyon sahipleri Hüseyin Serçeoğlu ve İbrahim Serçeoğlu 700 dolarlık seyahat çekini zorla Serdar Beyazıt'ın elinden aldı. Gaziantep Ziraat Bankası Şubesi'nden babasının gönderdiği parayı çeken Beyazıt, borcunu ödedikten sonra İzmir'e döndü.

KÜLTABLASINDA İZMARİT

Olay yerinde kapsamlı bir inceleme yapan Şanlıurfa polisi, Tayvanlı Liu Chien Ying'in odasında bulduğu sigara izmaritleri üzerinde durdu. Yapılan araştırmada Ying'in sigara kullanmadığı saptandı. Otel sahibinin kardeşi Suphi Aslan ile resepsiyon görevlisi Nuri Kuşçu'nun ifadelerinde, odada bulunan sigaranın aynısını cinayetin işlendiği günlerde otelde kalan erin içtiğini söylemesi üzerine şüpheler Serdar Beyazıt üzerinde yoğunlaştı ve buradan hareket edilerek cinayet çözüldü.

İzmir'de yakalandı

Bütün delilleri değerlendiren Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası'ndan bir ekip, katili yakalamak için İzmir'e gitti. Burada Beyazıt ailesi ile görüşen polise, aile çocuklarının uyuşturucu bağımlısı olduğu ve sürekli olarak Karşıyaka'da kendisi gibi olan arkadaşlarına gittiğini söylediler. Karşıyaka'da katilin uyuşturucu bağımlısı arkadaşlarının ifadesine başvuran polis, Serdar Beyazıt'ın Karşıyaka'da olduğunu saptadı. Bu arada ailesinden ikinci kez para isteyen Beyazıt, gönderilen parayı Ziraat Bankası Karşıyaka Şubesi'nden çekerken sivil polisler tarafından yakalandı.

Serdar Beyazıt yakalandıktan sonra karayoluyla Şanlıurfa'ya getirildi. İlk sorgusunda tüm olayı soğukkanlılıkla anlatan katil zanlısı suçunu itiraf etti. Bu arada seyahat çekleri de Gaziantep polisi tarafından pavyon sahiplerinden alınarak Şanlıurfa polisine gönderildi.

Vatandaş yuhaladı

Tayvanlı turistin katil zanlısı er Serdar Beyazıt'a olay yerinde tatbikat yaptırıldı. Tatbikat öncesi Balıklıgöl semtindeki otelin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Balıklıgöl Caddesi trafiğe kapatılırken, çevrede yaklaşık 100 polis önlem aldı. Katil zanlısı Serdar Beyazıt, Asayiş Şube Müdürlüğünden sivil bir polis otosu ile önce otelin önüne getirildi. Beyazıt'ın otele giriş ve çıkışı sırasında çevrede toplanan Şanlıurfalılar, turist kızın katiline tepki göstererek yuhladılar.

Katil zanlısı daha sonra otele sokularak polise cinayeti nasıl işlediğini anlattı. Otelin içinde yapılan tatbikata basın mensupları alınmadı. Serdar Beyazıt ardından tekrar Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Masasına götürüldü.

MEZAR YAPTIRILACAK

Şanlıurfa Valisi Muzaffer Dilek, Tayvanlı turistin katilinin yakalanmasının kendilerini sevindirdiğini, sanığın her fırsatta ‘‘töre cinayetleri’’ ile gündeme getirilmeye çalışılan Şanlıurfalı olmadığını vurguladı. Vali Dilek, otopsi için cesedinin gönderildiği Adana'da, ailesinin isteğiyle toprağa verilen Tayvanlı turist Liu Chien Ying'in mezarını yaptıracaklarını, bunun için çalışma başlattıklarını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!