Tavuklara imha

Güncelleme Tarihi:

Tavuklara imha
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kuşlardan geçen kuş gribi Hong Kong'da 4'üncü kişiyi de öldürünce, hükümet ülkedeki tüm tavukların imhasına karar verdi.

1.3 milyon tavuk ölecek

Karar bugünden itibaren uygulanacak ve Hong Kong topraklarında bulunan 1.2 ila 1.3 milyon arasındaki tavuk bir kaç gün içinde imha edilecek. Tavuklar önce karbondioksitle zehirlenecek, sonra da dezenfekte edilerek konteynırlara doldurulacak. Bu konteynırlar, kapakları mühürlenerek topluca gömülecek. Hastalık tehdidine karşılık Çin'den Hong Kong'a uzun bir süre tavuk ithal edilmeyecek ve Hong Kong'taki tüm pazaryerleriyle çiftlikler temizlenecek.

12 kişi tedavi görüyor

Ülkede büyük bir tavuk katliamına yol açan karar, bir tavuk çiftliğinde ve pazar yerinde gribe yol açan H5NI virüsünün tespit edilmesi üzerine alındı. Geçen salı ölen 60 yaşındaki bir kadının da kuş gribine kurban gittiğinin anlaşılması üzerine hükümet dün imha kararını açıkladı. İlk kez geçtiğimiz Mayıs ayında ortaya çıkan kuş gribi, bugüne dek Hong Kong'da 4 kişinin ölümüne yol açtı. Hastalığa yakalanan 12 kişinin tedavisi ise sürüyor, şüpheli 8 kişi ise tıbbi kontrol altında tutuluyor.

İngilizller ortaya çıkardı

Çin'den Hong Kong'a ithal edilen tavuklarda da H5NI virüsünün tespit edilmesinin ardından Çin'de de kuş gribi paniği çıktı. Hong Kong'a sınır Guangzhou ve Şenzen eyaletlerinde tavuk satışları yüzde 10 ile 20 arasında düştü. Solunum sistemine hücum eden kuş gribine karşı aşı geliştirmeye çalışan Dünya Sağlık Örgütü, inceleme yapmak üzere bir grup uzmanı Çin'e gönderiyor.Hong Kong basınında kuş gribinin İngiliz oyunu olduğu yolunda haberler çıkmaya başladı. İddiaya göre, 1 Temmuz 1997 tarihinde Hong Kong'u Pekin Yönetimi'ne devreden İngiltere bu belayı Çin'in başına sardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!