Tatilciler trafik oluşturmaya başladı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2020 12:32

Kurban Bayramı tatilinden dönen tatilciler nedeniyle Anadolu Otoyolu'nun Kocaeli kesiminde yoğunluk yaşanıyor.

Haberin Devamı

Dönüş için dün akşam saatlerinden itibaren yola çıkan tatilciler, bayramın son gününde otoyolun Kocaeli kesimi İstanbul istikametinde yolun iki şeride düştüğü ve viyadüklerin bulunduğu Bekirdere Rampası ve Gültepe mevkisinde yoğunluk oluşturuyor.

İzmit Alikahya mevkisinde başlayan yoğunluk, Gültepe Tüneli'ne kadar devam ederken, trafik zaman zaman durma noktasına geliyor.

Dilovası rampasında da yoğunluk görülürken, otoyolun Ankara yönündeki trafik akışında aksaklık yaşanmıyor.

Otoyolun Ankara yönüyle Osmangazi Köprüsü, D-130 ile D-605 kara yollarında ise trafik akışı normal seyrinde devam ediyor. Otoyoldaki yoğunluğun ilerleyen saatlerde artması bekleniyor.

Öte yandan, Sevindikli Kavşağı ile Anadolu Otoyolu İzmit Doğu Kavşağı arasında Kurban Bayramı dolayısıyla geçici olarak açılan Kuzey Marmara Otoyolu'nda araçlar rahatlıkla seyrediyor.

Karayolları ve Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, yol kontrollerini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Tatilciler trafik oluşturmaya başladı

DÖNÜŞ YOLU KİTLENDİ, BODRUM TRAFİĞİ DURDU

Kurban Bayramı tatilini Bodrum’da geçiren yerli turistlerin dönüş çilesi başladı. İlçe merkezinde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Bayram öncesinde Bodrum’a giren araçlar kilometrelerce araç kuyruğuna neden olmuştu. Kurban Bayramı Arifesinde araçlar 5 km’lik yolu 45 dakikada geçebilmiş ve sonunda Bodrum’a ulaşarak Kurban Bayramı tatilinin tadını doyasıya çıkarmışlardı. 4 günlük Kurban Bayramı tatilinin son gününde çıkış yapan tatilciler, ilçede trafiğin tıkanmasına neden oldu.

Tatilciler trafik oluşturmaya başladı

Bodrum’un tek giriş ve çıkışı olan Yokuşbaşı mahallesinden başlayan trafik yaklaşık 7,5 kilometre uzağında olan Bitez kavşağına kadar sürdü. İlçe çıkışında uzun araç kuyrukları oluştu. Arife günü gibi Kurban bayramının 4’üncü gününde de trafik yoğunluğu dikkatlerden kaçmadı. Bodrum’a girişlerin çok sakin olduğu çıkış istikameti olan Milas- Bodrum karayolunda ise kilometrelerce araç olduğu görüldü. Kurban Bayramı öncesinde trafikte Bayram çilesi çeken yerli turistler daha sonra tatilini keyfini doyasıya çıkardı. Kurban Bayramının 4’üncü günü ise tatilciler bu sefer de eve dönüş çilesi çekmeye başladı.

Haberin Devamı

İlçede araç yoğunluğunun gün boyu süreceği ve kolluk kuvvetlerinin Bodrum çıkışında yoğun güvenlik önlemleri aldığı belirtildi.

Tatilciler trafik oluşturmaya başladı

ÇANAKKALE FERİBOT İSKELESİNDE TATİLCİLERİN DÖNÜŞ YOĞUNLUĞU SÜRÜYOR

Çanakkale'de Kurban Bayramı'nın son gününde, dönüş yolundaki tatilciler feribot iskelesinde 1 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu. Feribotlarla 'dolmuş usulü' sefer yapılarak oluşan uzun araç kuyruğu eritilmeye çalışılıyor.

Kurban Bayramı tatilini Edremit Körfezi, Assos ve Bozcaada gibi Ege sahillerindeki turizm merkezlerinde geçirenlerin bir kısmı, dönüş yolculuğunu son güne bırakmak istemeyip dün yollara koyulmuş ve Çanakkale feribot iskelelerinde gün boyu uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden olmuştu. Akşam saatlerinde sakinleyen feribot iskelelerinde yoğunluk bugün öğle saatlerinden itibaren yeniden başladı. Çanakkale merkez feribot iskelesi önünden başlayan tatilcilerin araç kuyruğu, Kayserili Ahmet Paşa Caddesi boyunca uzandı ve 1 kilometreye ulaştı.

Haberin Devamı

Tatilciler trafik oluşturmaya başladı

Çanakkale merkezinden Eceabat ve Kilitbahir köylerine 6 feribotla sefer yapan Gestaş firması, yaşanan yoğunluk nedeniyle 'doldur boşalt' usulü saatsiz olarak çalışıyor. Aynı yoğunluk Gelibolu ilçesine 6 feribot ile sefer yapılan Lapseki iskelesinde de yaşanıyor. İskele ve kavşaklarda feribot kuyruğu ile şehir içi trafiğini polisler yönlendiriyor.

Gestaş'ın 2'şer feribot ile sefer yaptığı Gökçeada ve Bozcaada'da tatil yapanların dönüşe geçmesiyle bu hatlarda da yoğunluk yaşanıyor. 

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDA YOĞUNLUK

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilerek memleketleri veya tatil bölgelerine giden vatandaşlar, bayramın 4'üncü gününde İstanbul'un yolunu tuttu.

Haberin Devamı

Dönüşlerin başlamasıyla birlikte İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da yoğunluk yaşanıyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı iç hatlar gelen yolcu salonlarından valizlerini alan yolcular, havalimanı toplu taşıma alanlarına ve kendilerini bekleyen özel araçlara yöneldi.

Havalimanı çıkışlarında da yolcuların zaman zaman yoğunluk oluşturduğu gözlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!