Tatil günleri geldi şimdi oyun zamanı

Güncelleme Tarihi:

Tatil günleri geldi şimdi oyun zamanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2007 00:00

Sonunda bir sömestre tatili zamanı daha geldi, bizim torunlar da dede oyun diye pantolonumun paçasından sürüklemeye başladı. Tahmin ediyorum ki birçok evde de durum benzerdir. Lakin ben PC, torunlar PlayStation diye tuttururken, baktım babalarının elinden PSP düşmüyor.

Annelerinin gözü de ufaktan televizyonun altındaki Nintendo Wii’ye kayıp duruyor. Eh dedim, madem bu tatilde tek bir platformla kurtulamayacağız, bir dolanalım bakalım oyunlardan neler var...

Nintendo Wii: ICEAGE2 - THEMELTDOWN

Nintendo Wii ile beraber gelen Wii Sports’tan sıkılmaya başladıysanız, yeni oyunlar raflarda yerini almaya başladı. Şimdi de sıra Ice Age (Buz Devri) filminin ikincisini konu alan oyunu, bu kez Wii’ye özel harekete duyarlı kontrolcülerle yaşamakta. Bu kez sevimli kahramanlarınızı yönetmek için elinize bir kontrolcü alıp düğmelerine basmak yerine, bizzat elinizi kolunuzu kullanarak ve ekranın belli yerlerine doğru sallayarak yönlendiriyorsunuz. Bu da grafikleri ve konusu itibariyle zaten alabildiğine sevimli olan oyunu, daha da keyifli ve oynanabilir hale getiriyor.

PC:

WORLD OF WARCRAFT

Dünyanın dört bir köşesinden katılan oyuncuları, kendi yarattıkları sanal kahramanların yerine koyarak dev bir fantastik dünyanın parçası haline getiren World of Warcraft’ın uzun zamandır takipçisiyim. Burning Crusade eklenti paketi ise bu dünyayı daha da genişletiyor. Artık daha fazla ırk arasında seçim yapabiliyor, daha geniş bir dünya üzerinde gezinebiliyor ve çok daha çeşitli görevler peşinde koşabiliyorsunuz. İnternet üzerinden aylık üyelik sistemiyle çalışan oyunun paketinden, siz ve bir arkadaşınız için ücretsiz 10 günlük deneme üyeliği de çıkıyor.

PLAYSTATION 2:

Eyetoy Play Sports

PlayStaion 2 konsoluna takılan Eyetoy kamerasıyla oynanan bir paket olan Eyetoy Play Sports, tam bizim ufaklıklara göre. Bu kamerayı PS2 cihazına takıp oyunu da yüklediğinizde bizzat kendinizi ekranda görüyor ve kontrol çubuğunu bir kenara bırakarak oyunun kendisi haline geliyorsunuz. Ekrandaki yansımanız sayesinde sadece bedeninizi ve kollarınızı kullanarak ister balon patlatın, ister kaleci olup sağa sola uçun, ister top sektirin, ister rakiplerinizi pataklayın. Eyetoy Play Sports, çok oyunculu yüzden fazla oyunla aile boyu eğlence vaat ediyor.

PLAYSTATION Portable:

Pro Evolution Soccer 6

"Futbol benim hayatım, futbolla yatar futbolla kalkarım" diyorsanız, taşınabilir PSP konsolu için tasarlanmış futbol oyunu olan Pro Evolution Soccer 6 ile bu hayalinizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Dünyanın birçok liginden seçeceğiniz takımlarla oynayabileceğiniz bu oyunda, PSP’nin sunduğu nefis grafikler eşliğinde top koşturmanız ve rakip fileleri defalarca havalandırmanın zevkine varmanız mümkün. Oynanış ve grafikler açısından konsol sürümünü aratmayan oyun, futbol severlere el üstünde eğlenceli saatler vaat ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!