Tataristan'da ortağını öldürdü, instagram fotoğrafından yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Tataristanda ortağını öldürdü, instagram fotoğrafından yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2015 12:25

Tataristan'da pastane işleten 45 yaşındaki Şakir Meral, ortağı 49 yaşındaki Yusuf Genç’i boğazından bıçakla keserek öldürdü. Cinayet ardından Tataristan’dan kaçan Şakir Meral, interpol tarafından da aranmaya başlandı. Şakir Meral, eşinin fotoğraf ve kısa video paylaşım sitesi instagramdan paylaştığı video sayesinde Konya’da polis tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

Tataristan’ın başkenti Kazan’da pastane işleten Samsunlu inşaat mühendisi Yusuf Genç, geçen 21 Mart günü evinde boğazı kesilmiş ve sırtından bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Tataristan polisi, Genç’in, bu ülkedeki ortağı Denizlili Şakir Meral tarafından öldürüldüğünü saptadı. Tataristan polisi, Şakir Meral’ın, ülkeden kaçtığını belirledi.Bunun üzerine Şakir Meral, interpol tarafından da aranmaya başlandı.

Interpol, Şakir Meral’in, Rus uyruklu eşi Y.M. ve 2 çocuğuyla birlikte 22 Mart günü Türkiye’ye İstanbul Havalimanı’ndan giriş yaptığını ve aynı günde uçakla Konya’ya geldiğini belirledi. Ancak, çift izini kaybettirdi. Interpol, yaklaşık 1 hafta sonra da durumu Konya Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi.

Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği özel ekip oluşturarak Şakir Meral ve ailesini bulmak için çalışma başlattı. Polis, Konya’daki tüm otelleri, havalimanı, gar ve otogarda tek tek incelemede bulundu. Ancak, Meral ve ailesinin izine rastlanılmadı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı


SOSYAL MEYDADAN BULUNMAYA ÇALIŞILDI

Polis, Meral ve ailesini sosyal medyadan bulmaya çalıştı. Şakir Meral’ın eşi Y.M.’nin instagramda bir hesabının olduğunu belirleyen polis, bunu takibe aldı. Yapılan incelemede Y.M.’nin Alanya’daki bir otelde ailece çektirdikleri fotoğrafa rastladı. Fotoğrafın çekildiği otele giden polis, Meral ailesini bulamadı. Otel kayıtlarında ise sahte isimle kaldıkları belirlendi.

INTERPOL’ÜN KAYBETTİĞİ ZANLI SOSYAL MEDYADA BULUNDU

Sosyal medyadaki takibini sürdüren Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Şakir Meral’in eşi Y.M.’nin 23 Nisan günü instagram hesabından kar yağışının görüntülendiği bir video paylaşıldığını ve videonun Konya’da çekildiğini belirledi. Videodaki görüntülerin merkez Karatay İlçesi Sedirler Mahallesi Sedirler Caddesi’nde çekildiğini belirleyen polis, adresin bulunduğu sokakta araştırma yaptı. Yapılan araştırma sonucu Şakir Meral’ın oturduğu evi belirleyen polis, dün Meral’i, çocuklarıyla birlikte evin bahçesine çıktığı sırada gözaltına aldı.

50 BİN TL ALACAĞI VARMIŞ

Gözaltına alındığı sırada bulunduğu evi babasına adına satın aldığı ortaya çıkan Şakir Meral, polise verdiği ilk ifadesinde ortağından 50 bin lira alacağı olduğunu söyledi. Meral ifadesinde, şöyle dedi:

"Tataristan’da pastane işletiyordum. Yusuf Genç ile de orada tanıştık. Bir pastane daha açtık ve o da ortak oldu. Aramızda bir süre sonra anlaşmazlık çıktı ve 50 bin lira alacağım bulunuyordu. Olay günü beni evine çağırdı. Evine gittiğimde, yanında bulunan iki Tataristanlıya beni dövdürtmek istedi. Ben de kendimi korumak için mutfaktan aldığım bıçakla Yusuf Genç’in boğazını kestim, ardından sırtından bıçakladım."

Stres nedeniyle Konya’da bulunduğu sırada yüz felçi geçirdiği öne sürülen ve yapılan sorgusu ardından bugün adliyeye sevk edilen Şakir Meral’ın, önümüzdeki süreçte Tataristan’a teslim edilebileceği ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!