Tataristan Müftüsü'ne saldırı

Güncelleme Tarihi:

Tataristan Müftüsüne saldırı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2012 13:38

Rusya’da nüfusunun çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Tataristan bölgesinin müftüsü İldus Faizov ve eski yardımcısı Valiulla Yakupov’a iki ayrı saldırı düzenlendi. Yakupov hayatını kaybederken, Faizov da ağır yaralandı.

Haberin Devamı

Müftü Faizov, otomobiline Kazan şehrinde düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralandı. Bir saat sonra gerçek silahlı saldırı sonucu ise Yakupov hayatını kaybetti.

 

Rusya Avrupalı Müslümanlar Ruhani Konseyi Başkan Yardımcısı Damir Gizatullin, Ramazan’ın başlangıcından bir gün önce düzenlenen saldırıyı “terör” olarak nitelendirdi.

 

Gizatullin, “Terörü hiçbir şey meşru gösteremez. Bu barbarca saldırının Ramazan’dan önce gerçekleşmiş olması özellikle üzücüdür” dedi.

 

Rusya Soruşturma Komitesi’nden yapılan açıklamada ise evinin önünde vurulan 64 yaşındaki Yakupov’un öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlattığını da belirtti.

 

Haberin Devamı

49 yaşındaki Faizov, Tataristan’daki radikal İslamcı din adamlarına açtığı savaşla tanınıyor. Faizov, AFP’ye verdiği bir röportajda, özellikle Selefilerin ve Vahabilerin büyük tehdit oluşturduğunu belirterek, “Aralarında ılımlı olan yok. Bir şekilde silaha sarılıyorlar” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!