Taşeron firmada çalışan sağlık hizmetlilerine destek

Güncelleme Tarihi:

Taşeron firmada çalışan sağlık hizmetlilerine destek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2009 15:21

ADANA Numune Hastanesi ile bu hastaneye bağlı hizmet veren 2 merkezdeki temizlik işçisi sayısının azaltılmasıyla işsiz kalanlara destek olmak için sendikalar ve meslek odaları bir araya gelip, basın açıklaması yaptı. Açıklamada, taşeron firmalarda çalışma sisteminin işçilerin temel haklarını ihlal ettiği savunuldu.

Numune Hastanesi bahçesinde bir araya gelen Dev Sağlık İş Çukurova Bölge Şubesi, SES Adana Şubesi ve Adana Tabip Odası üyeleri, ‘Susma, sustukça sıra sana gelecek’, ‘Sağlık özelleştirilemez’ şeklinde sloganlar attı. Grup adına basın açıklamasını Dev Sağlık İş Çukurova Bölge Şubesi Başkanı Mustafa Hotlar yaptı. Numune Hastanesi ile hastaneye bağlı Fatma Kemal Timuçin Kalp Merkezi ve Seyhan Uygulama Merkezi’nde temizlik ve büro hizmetinde çalışan Halil İbrahim Altınışık’a ait Ceren Temizlik Limited Şirketi bünyesinde çalışan 516 personel sayısının başhekimlik tarafından 350’ye düşürülmesini eleştiren Hotlar, şunları söyledi:

“Ülkemizde son yıllarda Sağlıkta Dönüşüm Programı adı altında sağlık alanında bir dizi değişimler yaşanıyor. Sosyal devletin sorumluluğu altında olması gereken, eğitim ve sağlık başta olmak üzere temel hakların tasfiye edilerek, piyasalaştırılması sürecinde sağlık hizmeti de kamusal bir hizmet olmaktan çıkartılıyor. Hastanelerin kamusal niteliği ortadan kaldırılıp, döner sermaye uygulamasıyla işletmeleştirilmeye, kamu çalışanı sağlık personelinin hakları adım adım ellerinden alınmaya başlandı. Numune Hastanesi’nde yaşananlar tipik bir ‘Yaşar ne yaşar, ne yaşamaz’ örneğidir. Taşeron çalışma sistemi, işçilerin en temel haklarını ihlal etmektir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!