Taş devrinde hayatta kalma oyunu

Güncelleme Tarihi:

Taş devrinde hayatta kalma oyunu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2003 14:13

Oyun dünyasının sevilen karakterleri Sims ailesi, Taş Devri'nde yaşasaydı neler olurdu? İngiltere'de yeni geliştirilen bir bilgisayar oyunu günümüzden milyonlarca yıl önce hayatta kalmaya çalışan ilk insanların yaşadıklarını siber dünyaya taşıyor. "BC (Milattan Önce)" adlı oyunda, insanlığın geleceğini ellerinde taşıyan oyuncular vahşi dinozorlar, açlık ve hava koşullarıyla mücadele ediyor.

Haberin Devamı

İngiliz oyun tasarımcısı Peter Molyneux'nun geliştirdiği oyun, modern dünyanın nimetlerinden çok uzakta geçen bir zamanda meyva toplayan, ateş yakmaya çalışan, vahşi hayvanlardan saklanan insanoğlunu anlatıyor.

Günümüzün çok satan oyunlarından biri olan Sims'de aile üyelerinin, modern dünyada hayatta kalmak için faturaları ödemek, süpermarkete alışverişe gitmek gibi günlük işleri yapması gerekirken, BC oyununda taş bir baltayla avlanmak ya da ateş için odun toplamak hayati derecede önem kazanıyor.

BC'de oyuncu 50 yıl boyunca bir kabilenin lideri olarak hayatta kalma mücadelesi veriyor. Kabile üyeleri oyuncunun hareketlerini taklit ederek zorluklarla başa çıkmaya çalışıyor. eğer lider ateş yakmak için etraftaki meyva ağaçlarını kesip bitirirse, kabile ağaçsız, sanal bir çölde yaşamaya mahkum oluyor.

Haberin Devamı

Intrepid Computer Entertainment şirketinin geliştirdiği oyunun 2004 yılının mart ayında Xbox oyun konsolu içinde yer alması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!