Tarihi lokanta için yeniden ihaleye çıkılacak

Güncelleme Tarihi:

Tarihi lokanta için yeniden ihaleye çıkılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2013 12:59

Atatürk’ten İnönü’ye birçok devlet adamını ağırlayan 82 yıllık tarihi AOÇ Merkez Lokantası icrayla boşaltıldı. AOÇ’nin kira bedelini düzenli ödemediği için mahkeme kararıyla boşaltılan tarihi lokanta, yeniden ihaleye çıkarılarak kiralanacak.

Haberin Devamı

ATATÜRK Orman Çiftliği’nin (AOÇ) kuruluş sürecinde 1930’lu yıllarda oluşturulan, 1961 yılından beri de özel işletmeye verilen tarihi AOÇ Merkez Lokantası el değiştirecek. AOÇ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2001-2010 tarihleri arasında kira alacakları sebebiyle 15, 2010 tarihinden bugüne kadar da 8 olmak üzere toplam 23 icra takip dosyası açıldığını, borçlu kiracının, son yapılandırma protokolüne de uymadığı ve borcunu ödemediği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

YAPILANDIRMAYA RAĞMEN ÖDENMEDİ

“Merkez Restaurant Turizm İşl.San. Tic.Ltd. Şti. AOÇ Müdürlüğüne olan kira borçlarını ödeyememiş, biriken kira borçları için icra takibi başlatılmıştır. Kiracı, vermiş olduğu dilekçeyle borç yapılandırma talebinde bulunmuştur. AOÇ Yönetim Kurulu talebi değerlendirmiş ve Merkez Lokantası ile Müdürlüğümüz arasında 2008 yılında yapılandırma protokolü düzenlenmiştir. Kiracı, bu yapılandırma protokolünden kaynaklı bir kısım borcunu ödemiş, ancak bir kısmını ve bu arada işleyen güncel kiralarını yine ödeyememiştir. Kira borcunu ödememesi sebebi ile 9. İcra Hukuk Mahkemesi’nin verdiği tahliye kararı uygulanmak durumunda kalınmıştır. Tahliye için 14 Ocak 2013 tarihinde mahalline gidilmiş kiracıya rızaen tahliyesi için süre verilmiştir.”

YENİDEN KİRAYA VERİLECEK

AOÇ yetkilileri, Ankara 9. İcra Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte 26 Ocak’ta boşaltılan tarihi AOÇ Merkez Lokantası’nın, yeniden kiraya verilmesi için ihale sürecinin de başlatılacağını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!