Tarihi eser kaçakçıları suçüstü yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Tarihi eser kaçakçıları suçüstü yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2008 18:50

DENİZLİ'nin Kale İlçesi'ne bağlı Gökçeören Köyü'nde, alıcı gibi davranan jandarma ekiplerine, Bizans Dönemi'ne ait Viking heykeli satmaya çalışan iki çiftçi, suçüstü yakalandı.

Bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Gökçeören Köyü'nde oturan 36 yaşındaki Nurettin Nahçı ve 35 yaşındaki Kerim Pekçok'un ellerinde bulunan tarihi eserleri satmak için müşteri aradığı belirledi.

Bunun üzerine, alıcı gibi davranan jandarma ekipleri, Nahçı ve Pekçok ile Gökçeören Köyü yakınlarındaki boş bir arazide irtibata geçti. Yapılan pazarlığın ardından gerçeak kimliğini açıklayan jandarma ekipleri, Nahçı ve Pekçok'u gözaltına aldı.

Zanlıların üzerlerinde ve otomobillerinde yapılan aramalarda Bizans Dönemi'ne ait olduğu belirlenen 20 santimetre boyunda bir bronz Viking heykelciği, 20 bronz ve gümüş sikke, gözyaşı şişesi kapağı ve hayvan figürlü kulp parçası ele geçirdi.

Tarihi eserler, Denizli Müze Müdürlüğü'ne teslim edilirken, gözaltına alınan iki zanlı, işlemlerinin ardından Adliye'ye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!