Tarihi buluşma

Güncelleme Tarihi:

Tarihi buluşma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Alaattin Çakıcı, kendi adamlarının ve arkadaşı Erol Evcil'in de tutuklu bulunduğu Kartal Cezaevi'ne gönderildi. Kartal Özel Tip Cezaevi, 24 saat sıcak sulu dubleks koğuşlarıyla yeraltı dünyasının ünlülerini ağırlıyor.

İŞBİRLİĞİ yaptıkları Türkbank ihalesini skandala dönüştüren Alaattin Çakıcı ile Nesim Malki cinayetinin azmettiricisi, Zeytin Kralı Erol Evcil, Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'nde buluştu. Malki Cinayeti'nin tetikçisi Burhanettin Türkeş de aynı cezaevinde.

Babalarıyla ünlü Bayrampaşa Cezaevi'nin pabucunu dama atan Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'nin, dubleks koğuşlarından birine yerleştirilen Alaattin Çakıcı'nın komşuları, suç dünyasının seçme isimleri.

ADNAN HOCA DA ORADA

Dubleks koğuşta, tıpkı Erol Evcil gibi güvenlik nedeniyle tek başına kalacağı bildirilen Alaattin Çakıcı'nın en medyatik komşusu, şantaj çetesi kurduğu iddiasıyla tutuklanan Adnan Hoca. Müritleriyle birlikte trilyonluk bir servete hükmeden Adnan Hoca, Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'nde, sağ kolu Fırat Develioğlu ile aynı koğuşu paylaşıyor.

KARAGÜMRÜK ÇETESİ

Sibel Can'a kasetli şantaj olayında, Selçuk Ural'ı, 'Seni mermi manyağı yapacağız' diye tehdit eden Karagümrük Çetesi'nin iki lideri Vedat-Nuri Ergin Kardeşler de aynı cezaevinde kalıyorlar.

Nice'te yakalandığında yanında Aslı Ural bulunan Alaattin Çakıcı, müstakbel kayınpederi Selçuk Ural'a yöneltilen bu tehdide cezaevinden tepki göstermişti. Ortaya çıkan gerginlik, Ergin Kardeşler'in duruşma çıkışı ‘‘Alaattin ağabeyimize saygımız sonsuz' sözleriyle yumuşamıştı.

TETİKÇİLERİNİN YANINA

Alaattin Çakıcı'nın komşuları arasında 2 de adamı var. Mücahit Gözen ve Barış Çiftçi, Alaattin Çakıcı'yla ters düştüğü için, bir zamanlar en güvendiği adamı olan Şenol Turan'ı öldürdükleri iddiasıyla yargılanıyorlar. Cezaevinin son misafiri ise Çakıcı'nın kardeşi Gencay Çakıcı ve imam nikáhlı karısı Gönül Özyürek'i kurşun yağmuruna tutan Adil Cesur oldu. Bu tesadüfün, 9 ay önce açılan ve hiç vukuatı olmayan cezaevinin ününe gölge düşürmesi ihtimali, yetkilileri tedirgin ediyor.

SAY SAY BİTMİYOR

Cezaevinin, ünü Türkiye sınırlarına yayılmış ünlü bir konuğu da, Banker Bako lákaplı Baki Cengiz Aygün. Bulgaristan'da yakalanıp Türkiye'ye iade edilen ülkücü baba Kürşat Yılmaz da aynı cezaevinde kalıyor. Çakıcı'nın ünlü komşuları saymakla bitecek gibi değil. Avrasya Feribotu'nu kaçıran Muhammed Emin Tokçan, Mavi Çarşı katlimanın sanığı Metin Yamalak, uyuşturucu kaçakçısı Hüseyin Baybaşin'in tetikçisi Yavuz Yavuztürk, Telekulak Çetesi sanıkları, satanistler Ömer Çelik ve Zinnur Gülşah Kartal Özel Tip Cezaevi'nde gün sayıyorlar.

Çakıcı'nın delikanlılık kitabı

Alaattin Çakıcı Trabzonlu. Arsin'in dağ köyü Fındıklı doğumlu. Babası Ali Çakıcı, kan davası yüzünden 50'li yıllarda İstanbul'a göçtü. Ali Çakıcı Mayıs 1980'de tek kurşunla öldürüldü.

Çakıcı, 12 Eylül sonrası 41 kişinin ölümünden sorumlu tutulan ülkücü arkadaşlarıyla yargılandı. 1982'ye kadar cezaevinde yattı. Çakıcı, 1983 yılında delikanlılığını ilan etti.

Ünlü Gazinocu Fahrettin Aslan'dan haraç aldığı, oğlu Selçuk'a ateş ettiği gerekçesiyle aranmaya başlandı.

Kabadayı, Enis Karaduman'ın adamlarıyla çatışmaya girdi. Polis peşine düşünce kayıplara karıştı.

21 Mayıs 1991’de Dündar Kılıç'ın kızı Uğur Kılıç ile ikinci evliliğini yaptı.

4 Şubat 1994'te Hıncal Uluç, Uğur Çakıcı'nın, gazeteci Ayşe Önal'a silah çekmesiyle ilgili yazısından dolayı Levent'teki benzin istasyonunda bacağından vuruldu.

19 Eylül 1994 gecesi, Selim Edes'in 5 milyon dolar alacağını tahsil etmek için, Emlakbank eski Genel Müdürü Engin Civan'ı tetikçi Davut Yıldız'a kurşunlattı.

4 Kasım 1994’te Uğur Çakıcı'dan tek celsede boşandı.

20 Ocak 1995’te İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Çağlar ile ilişkisi olduğu ileri sürülen Uğur Kılıç'ı Bursa'da öldürttü.

29 Mayıs 1995’te Emin Cankurtaran, Alaatin Çakıcı'nın adamları Recep Çiçek ve Bayram Doğutekin tarafından kurşunlandı.

18 Ağustos 1998 tarihinde Fransa'nın Nice şehrinde yakalandı.

Türk Ticaret Bankası'nı almaya çalışan ve kamuoyunda 'Zeytin Kralı' olarak tanınan Erol Evcil için ihaleye karışan işadamlarını tehdit etti.

Türkbank ihalesine fesat karıştırmak davasından da hakkında gıyabi tutukluluk kararı var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!