Tanla'nın ahırı

Güncelleme Tarihi:

Tanlanın ahırı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

DSP'li Kültür Bakanı İstemihan Talay, CHP'li Bülent Tanla'nın ahır ruhsatı alarak, Beykoz'da trilyonluk villa yaptırdığını açıkladı. Tanla'nın saray yavrusu villası önünde konuşan Talay, ‘‘Gerçek Vay Beee dosyası bu işte’’ dedi.

CHP'nin, hakkında ‘Vay be’ dosyası olduğunu öne sürdüğü DSP'li Kültür Bakanı İstemihan Talay, elini çabuk tutup, dün İstanbul Milletvekili, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tanla hakkında ‘Gerçek Vay Beee’ adını verdiği bir dosya açıkladı.

Talay, Bülent Tanla'nın, SHP belediyesi döneminde Beykoz'daki tarım arazisinde, 'yem deposu, ahır ve samanlık' ruhsatı alarak, trilyonluk villa inşa ettirdiğini öne sürdü. Açıklamasını Tanla'nın villası önünde yapan ve gazetecilere, yapılara ait arazinin tapuları, yapı ruhsatı ve projesinin bulunduğu dosyaları dağıtan Talay, ‘‘Dosya benim yaptığım gibi tanzim edilir. Gerçekler işte yerinde böyle saptanır’’ dedi.

Talay, Beykoz Mahmut Şevket Paşa Köyü'nde, kapısında 'Cenaplar' yazılı 4 villalık site önünde basın toplantısı yaptı. Villalardan birinin Bülent Tanla'ya ait olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

‘‘1992 yılında, SHP'li Beykoz Belediyesi'nden ahır ruhsatı alıp villa inşa ediyorlar. Danışıklı dövüş. Büyük bir rant elde ederek yaşıyorlar. Doğadan, çevreden bahsedenler, işte gördüğünüz gibi ahır ruhsatı alıp burada villa inşa ediyorlar.’’

Bir grup vatandaş tarafından hazırlanan dosyaları doğrulattığını ve bu bilgileri valiliğe göndereceğini kaydeden Talay, ‘‘Ahır mı, villa mı, tespitini ve gerekirse yıkım için gerekeni yapsınlar’’ dedi.

BAYKAL NE DİYECEK?

Deniz Baykal'ın bir ay önce DSP'li bakanlar hakkında dosya olduğunu öne sürdüğünü, ama henüz ortaya çıkaramadığını belirten Talay, şunları söyledi:

‘‘Baykal, çeyrek asırlık siyasal yaşamında hırçın, bunalım üreticisi ve hizipçi sıfatının yanında son zamanlarda bazı DSP'li bakanlara ve şahsıma yönelik asılsız tutarsız dosya iddialarıyla müfteri sıfatını da kazandı. Şimdi Deniz Baykal İSKİ skandalında olduğu gibi özür dileyip geçiştirmeyi mi deneyecek? Yardımcısı Bülent Tanla'yı topluma yönelik yanlıştan, sahtecilikten dolayı disiplin kurullarını mı verecek? Yoksa sadece ‘vay be' mi diyecek.’’

2'NCİ OLAYI Bu arada, Tanla'nın Şile'deki evi için de orman arazisi açtırmaktan 6 ay hapse mahkûm olduğu, mahkûmiyetin para cezasına çevrildiği öğrenildi. Kararı 1993 yılında, Şile Suh Ceza Hakimliği'nin verdiği belirtildi.

‘Gerçek Vay Beee’ için ispatlı toplantı

Kültür Bakanı İstemihan Talay, basın toplantısının yerini ve konusunu dün yerinde açıklama yapıncaya kadar sır gibi sakladı. Gazetecilere AKM'de randevu veren Talay, ‘‘Şimdi hep birlikte Beykoz'a gideceğiz’’ dedi. 1.5 saatlik yolculuktan sonra Talay, kendisini izleyen görevliler ile gazetecilerin oluşturduğu konvoy, Beykoz Mahmut Şevket Paşa Köyü'nde, kapısında 'Cenaplar' yazılı 4 villalık site önünde durdu. Ve Talay, aslında ahır olması gereken villanın hikayesini anlattı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!