Tankerde 20 bin paket kaçak sigara çıktı

Güncelleme Tarihi:

Tankerde 20 bin paket kaçak sigara çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2007 13:18

ŞANLIURFA’da fuel- oil taşıyan bir tankerin gizli bölmelerinde 20 bin 450 paket kaçak sigara ile 240 paket tütün ele geçirildi.

Haberin Devamı

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tanker şoförlüğü yapan Halil T., Serdar T. ve Salih D.’nin, yurt dışından getirdikleri sigaraları Şanlıurfa’da piyasaya sürecekleri ihbarını aldı. Bunun üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, 3 zanlıyı takip etti. Halil T. yönetimindeki 73 AC 788 plakalı tanker ile Mardin’den yola çıkan zanlılar, Şanlıurfa girişinde durduruldu. İçinde fuel- oil bulunan tankerin, birinci ve beşinci kapağın içine özel olarak yapılmış gizli bölmeler belirlendi. Burada yapılan aramada, bantlanmış siyah poşetlerde değişik markalarda 20 bin 450 paket sigara ile 240 paket yabancı menşeili tütün ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 zanlı ise sorgulamalarında konuşmadı. Ele geçirilen kaçak sigara ve tütünlerin piyasa değerinin yaklaşık 75 bin YTL olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’nden alınacak kesin rakam sonrası adli makamlara çıkarılacak olan zanlıların her birine gümrük değerinin 3 katı para cezası verileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!