Tanımayan vatandaşlıktan çıksın gitsin

Güncelleme Tarihi:

Tanımayan vatandaşlıktan çıksın gitsin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2007 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, 15 Ağustos’taki köşe yazısında Abdulah Gül için "O benim ’cumhurbaşkanım’ olmayacak..." diye yazan Hürriyet yazarı Bekir Coşkun’a Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkmasını önerdi.

Haberin Devamı

BEKİR COŞKUN NE YAZMIŞTI? Okumak için TIKLAYINIZ...

Kanal D’de yayınlanan Arena programına katılarak Uğur Dündar’ın sorularını yanıtlayan Erdoğan, Gül’ün cumhurbaşkanı seçildiği anda kendileriyle bir ilgisinin kalmayacağını, ülkenin ve milletin cumhurbaşkanı olacağını söyledi. "Ben buradan bir ilan yapıyorum, bundaki samimiyeti samimiyetsizliği uygulamada göreceksiniz" diyen Erdoğan, ardından da şu sürpriz çıkışı yaptı:

GİT KİMİ SEÇERSEN SEÇ "Bazıları çıkıp ’benim cumhurbaşkanım olamaz’ diye ifadeler kullanıyor. Maalesef edep adap bilmeyenler de var. Bunu diyenler önce TC vatandaşlığından çıkmalı. Cumhurbaşkanı kim olursa olsun hepimizin cumhurbaşkanı. Senin değilse çık vatandaşlıktan, git kimi seçersen seç.

KENDİ ÇALIP SÖYLEYENLER (Atatürk ilkeleri ve cumhuriyet değerlerine sahip bir aday çıkarmaları yönündeki talepleri yanıtlarken) Sayın Gül’ün öyle olmadığını kim iddia ediyor, kim söylüyor. Kendi çalıp söyleyenler varsa beni ilgilendirmez. Benim tanıdığım bir Abdullah Gül var. CHP ve Baykal böyle söylüyor diye bunu kabul etmemiz mümkün değil.

Haberin Devamı

TSK’YI SİYASETE KARIŞTIRMAYALIM TSK’yı siyasete karıştırmayalım. Bütün kurumlar Anayasamızın tanımladığı görevlerle görevlidir. Siyasetin içine çekersek biz burada niye varız. Biz siyaset yapmayalım, çekilelim. Siyaseti başka kurumlar yapsın. O ayrı bir yerdedir, demokratik mücadelede siyaset kurumu ayrı bir yerdedir.

12 NİSAN’I FARKLI ANLIYORUM Abdullah Bey’in üzerinde olayın bu şekilde kilitlenerek farklı bir yere çekilmesi... 12 Nisan... Ben buradan sizlerin anladığınızı anlamıyorum. Anayasaya uyulmasını... Çözüm Anayasamız. Anayasada Cumhurbaşkanının nitelikleri belli midir? Bizim adayımız Sayın Gül bu niteliklere uyuyor mu, uyuyor, daha ne arıyoruz.

ANAYASA REFERANDUMA İlk sivil Anayasa’yı Türkiye bu dönemde kazanacak. Milletvekillerine ilk kez bugün açtım bu konuyu. Hemfikir olursak bunu halka götürmeyi arzu ediyorum. Yeni Anayasa ile ilgili referandum yapalım dedim. Eğer halk ’evet’ diyorsa yeni Anayasa bu olsun" dedi.

Haberin Devamı

KABİNENİN 3’TE 1’İ DEĞİŞECEK Kabinede istikrarı savunuyorsanız peyderpey bu değişikliği yaparsınız. 25 kişilik kabinede yüzde ellisini kesip atayım derseniz olmaz. Eski kabinedeki bakanların 3’te 1’i değişebilir. Bu yedi olur, sekiz olur, dokuz olur" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!