Tania Maria İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Tania Maria İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Caz dünyasının ünlüleri İstanbul'da buluşuyor. Akbank'ın bu yıl sekizinci kez düzenlediği Uluslararası Caz Festivali, yarın başlıyor. İstanbul, Ankara ve Adana'da müzikseverlerle buluşacak olan festival, 21 Ekim tarihine kadar devam edecek.

Akbak 8. Caz Festivali'nin açılış konserini Sabancı Center Hacı Ömer Sabancı Salonu'nda, caz vokalin ünlü isimlerinden Tania Maria verecek. Sanatçının konseri saat 20.00'de başlıyor. Tania Maria'ya konserinde, basçı Daniel Yvinec, vurmalı çalgılarda Edmundo Carneino ve davulda Stephane Huchard eşlik edecek.

Açılış konserinden sonra bir haftalık ara verecek olan festival 13 Ekim'de Paul Motian Electric Bebop Band'in Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki konseriyle yeniden sanatseverlerle buluşuyor. Çağdaş cazın en iyi davulcularından biri olan Paul Motian, 50'li yıllarda müzikte yepyeni bir çığır açan bebop dönemi müziğini günümüze taşıyor.

LATİN GECELERİ

Bu davul ustası ve grubunun hemen ardından ise Küba'dan Gonzalo Rubalcaba Üçlüsü sahne alacak. Piyanist, besteci ve orkestra şefi olan Rubalcaba, geleneksel cazı Latin ezgileri harmanlayan müziğiyle dikkat çekiyor.

8. Akbank Caz Festivali'nde 14 Ekim'de yine iki usta arka arkaya sahneye çıkacak. Gecenin açılışını Aydın Esen Group yapıyor. Çalışmalarını ABD'de sürdüren Esen ve grubundan sonra sırada Roscoe Mitchell var. Sanatçı, Note Factory adını verdiği projesiyle festivalde. Bu konserler Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda saat 18.30'da başlıyor.

Cemil Reşit Rey Konser Salonu'nda 15 Ekim'de ilginç bir konser var. Saksofoncu Phoroan Sanders, vurmalı çalgılarda Okay Temiz, zurnada Ahmet Özden ve darbukada Suat Berkay eşliğinde sahneyle çıkacak. Onların ardından sırada çağdaş cazın önemli temsilcilerinden biri olan Sam Rivers ve grubunun konseri var.

Bulgar asıllı ses virtüözü Yıldız İbrahimova, 16 Ekim'de yine Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda Balkanatolia adlı projesiyle müzikseverlerle buluşacak.

GOSPEL'LE KAPANIŞ

Akbank 8. Caz Festivali'nin İstanbul'daki konserleri 17 Ekim'de Manu Dibango& The London Community Gospel Chouir ve World Saxophane Quartet'in Afrika Davulları ile birlikte vereceği konserle sona eriyor.

Festivalin Ankara'daki konserleri 16 Ekim'de başlayacak. İstanbul'daki toplulukların yanısıra ODTÜ Halkbilim Topluluğu Deneysel Müzik Grubu'nun da katılacağı bu konserler 19 Ekim'de sona eriyor.

Festivalin son durağı ise 20 ve 21 Ekim'de Adana'da. Burada da Yıldız İbrahimova ve İlhan Erşahin'in konserlerini izleme olanağı bulacak müzikseverler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!