’Tamam’ denilen yoldan 2 araç alt geçide uçtu

Güncelleme Tarihi:

’Tamam’ denilen yoldan 2 araç alt geçide uçtu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2006 00:00

Ankara’nın en yoğun yollarından biri olan Esenboğa yolunda, ışıkların ve bariyerlerin olmadığı üst geçitte, önceki gece üst üste iki kaza meydana geldi.

10 metre yükseklikteki köprüden aşağıya, art arda iki otomobil uçtu. Bir kişi öldü, ikisi ağır, dört kişi ise yaralandı. Kazanın meydana geldiği yol için Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek "Tamam" demiş ve trafiğe açılmıştı.

ON gün önce Ankara-Adana karayolunda büyük bir ihmal sonucu üç ailenin yok olmasına neden olan "ölüm çukuru"nun bir benzeri, yapımı tamamlanmadan ve işaretlemeler yapılmadan trafiğe açılan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda ortaya çıktı. Ankara’nın en yoğun yollarından biri olan Esenboğa ile kent arasındaki karayolunda, bariyerlerin olmadığı üst geçitte, önceki gece üst üste iki kaza meydana geldi. 10 metre yükseklikteki köprüden aşağıya, art arda iki otomobil uçtu. Bir kişi hayatını kaybederken, ikisi ağır, dört kişi ise yaralandı.

KARANLIKTA UÇTULAR

İlk kaza, gece saat 02.00 sıralarında Pursaklar İlçesi’ne bağlı Recep Tayip Erdoğan Bulvarı üzerinde meydana geldi. Havaalanı yolundan kent merkezine giden Ali Türkoğlu, kamyonetiyle karanlık olan yolda herhangi bir işaret olmaması nedeniyle, yapımı devam eden alt geçitten 10 metre aşağıya düştü. Kaza sonrası kamyonetin içinde bulunan 41 yaşındaki Ali Türkoğlu hayatını kaybederken, araçta bulunan 40 yaşındaki Haydar Çolak, 15 yaşındaki Çağrı Çolak ve 57 yaşındaki Bekir Güler yaralandı. Yaralılara ilk müdahaleyi kazayı gören belediye çalışanları yaptı. Daha sonra gelen ambulanslarla yaralılar hastanelere kaldırıldı.

Yaralıların ambulansla gönderilmesinden kısa süre sonra ikinci kaza meydana geldi ve Serhat Kaya, otomobiliyle aynı şekilde yere çakıldı. Kazada otomobilin sürücüsü şans eseri hurda yığınına dönmüş otomobilin içinden hafif yaralı olarak kurtarıldı. Yolun çok karanlık olduğunu ve önlem alınmadığını belirten Serhat Kaya, "Havaalanından kent merkezi istikametine doğru düz yolda devam ediyordum. Ne olduğunu anlamadım, birden otomobilimle birlikte alt geçide uçtuk" dedi. Kazalarla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖKÇEK ONAY VERMİŞTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir hafta önce yaptığı açıklamada, Ankara Çevre Yolu Köprüsü ve Esenboğa Havalimanı girişi arasındaki yol genişletme çalışmalarının tamamlandığını, yol üzerinde yapılan alt geçit, köprü ve kavşakların hizmet vermeye başladığını söylemişti. Trafiğe açılan Tayyip Erdoğan Bulvarı’nın resmi açılışı önümüzdeki günlerde Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek.

Belediye yetkilileri kazaların dikkatsizlikten kaynaklandığını savunurken, görgü tanıkları kaza olan bölgede yeterli işaretlemeler olmadığını ve bariyer konulmadığını söylediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!