Tam ‘tabletli’ online hastane

Güncelleme Tarihi:

Tam ‘tabletli’ online hastane
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2012 09:21

Dijital Hastane Projesi’nin uygulandığı Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, hastaların takibi tablet bilgisayarlardan yapılıyor, hastaların taşıdığı dijital kartlar sayesinde tedavi ve tetkikleri yurtdışından bile ‘online’ izlenebiliyor.

Haberin Devamı

SAĞLIK Bakanlığı tarafından kabul edilen “Dijital Hastane Projesi”nin uygulandığı Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, dijital dünyanın olanaklarıyla hizmet dönemi başladı.


Doktorların tablet bilgisayarlarla hasta takibi yaptığı hastanede, ameliyatlarda da dev monitörlü bilgisayarlar kullanılıyor. Hastaların ceplerinde taşıdığı dijital sağlık kartları sayesinde, yurtdışındaki hastanelerde bile tetkikleri, tedavileri izlenebiliyor.


Tedaviye dijital ayar


Hastane Başhekimi Prof. Dr. Murat Bozkurt, ayaktan takip edilen ve yatan hastaların tüm bilgilerine ulaşılabilmesi için hekimlere, asistan hekimlere ve hemşirelere tablet bilgisayar dağıtıldığını, bu bilgisayarlarla hastalara ait radyoloji ve laboratuvar sonuçlarının takip edilebildiğini ve hastanın tedavisinin şekillendirilebildiğini söyledi. Tablet bilgisayarlarla eczaneye ilaç siparişinin de yapılabildiğini dile getiren Bozkurt, bu şekilde hastanın işlemlerinin hem kısa sürede hem de etkin bir şekilde yönetilebildiğine işaret etti.


Yoğun bakımda da var


Bilgisayarların yoğun bakımda ve acilde de kullanılabildiğini kaydeden Bozkurt, bu yolla yoğun bakım ya da acil doktorunun başka bir hastanın başındayken bile diğer hastasını da gözleyebildiğini kaydetti. Bozkurt, yurtdışındaki hastalara yönelik hizmetleri kapsamında internet sitelerinin pek çok dilde hazırlandığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!