Tam kapanma kararı öncesinde alınan otobüs biletleri için izin almak gerekli midir?

Güncelleme Tarihi:

Tam kapanma kararı öncesinde alınan otobüs biletleri için izin almak gerekli midir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2021 11:48

İçişleri Bakanlığı, artan koronavirüs vakaları nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 29 Nisan'da başlayan ve 17 Mayıs'a kadar sürecek tam kapanma sürecini başlattı. Tam kapanmanın başlamasıyla birlikte vatandaşlar hangi durumlarda sokağa çıkmaya yasağından muaf olduklarını merak ediyorlar. En çok aranan konulardan biri de tam kapanma kararı öncesinde alınan otobüs biletleri için izin almanın gerekli olup olmadığı oldu. İşte, İçişleri Bakanlığı’nın “Tam kapanma kararı öncesinde alınan otobüs biletleri için izin almak gerekli midir?” sorusuna yanıtı.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı'ndan tam kapanma süreciyle ilgili merak uyandıran ve belirsiz kalan soruları yanıtladı. Bu sorular arasında yer alan “Tam kapanma kararı öncesinde alınan otobüs biletleri için izin almak gerekli midir?” vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konular arasında. İçişleri Bakanlığı 29 Nisan'da başlayan ve 17 Mayıs'a kadar sürecek tam kapanma süreciyle ilgili merak edilen bu konuya açıklık getirdi. İşte detaylar…

Tam kapanma kararı öncesinde alınan otobüs biletleri için izin almak gerekli mi?

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak dönem içerisinde yapılacak her türlü şehirler arası seyahat izne tabi tutulacaktır. Bu nedenle sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasından sonraya denk gelen seyahatler için de zorunlu hallerin varlığının olup olmadığına bağlı olarak seyahat izni alınması gerekmektedir. Bu durumun tek istisnası olarak tam kapanma kararından önce alınan biletlerle 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 24.00’e kadar (19.00-24.00 arasına yönelik istisna getirilecek şekilde) seferine başlayacak olan otobüs yolculukları için seyahat izin belgesi istenilmeyecektir.

BAKMADAN GEÇME!