Tam kadro

Güncelleme Tarihi:

Tam kadro
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2001 00:00

Haberin Devamı

İstanbul'daki askeri birliklerin üst düzey komutanları cenazedeydi.

Şişli Emniyet Müdürlüğü'ndeki canlı bomba olayı ile en üst seviyeye tırmanan teröre tepki de en üst seviyeden geldi. Patlamada şehit düşen polis memuru Tuncer'in cenazesine askerler tam kadro katıldı. Törene, Çevik Kuvvet polislerinin çok az sayıda katılması dikkat çekti.

TERÖR olayları Şişli Emniyet Müdürlüğü'ndeki ‘‘canlı bomba’’ saldırısıyla en üst seviyesine çıkarken, tepki de en üst seviyeden geldi. Saldırıda şehit düşen polis memuru Naci Canan Tuncer'in cenazesine, İstanbul'daki tüm askeri birliklerin üst düzey komutanları başta olmak üzere 200'e yakın subay ve astsubay katıldı ve terörü lanetledi. 3. Kolordu ve Batı Garnizon Komutanı Korgeneral Hüseyin Göksu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Eyüp Engin Hoş, İstanbul Merkez Komutanı Gafur Aksu ve Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Halil İbrahim Tüysüz'ün de bizzat katıldıkları törende, Vali Erol Çakır ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Ferzan Çitici, Emniyet Genel Müdürü Turan Genç, İstanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz ve diğer polis müdürleri katıldı.

ÇEVİK KUVVET AZ SAYIDA KATILDI

Törene, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ile İçişleri Bakanı Saadettin Tantan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve 1. Ordu Komutanlığı, birer çelenk gönderdiler. Gaziosmanpaşa'daki terör saldırısında şehit düşen iki arkadaşlarının cenazesinin ardından eylem yapan Çevik Kuvvet polislerinin ise cenazeye az sayıda katılmaları dikkat çekti. Şehit polis memuru Naci Canan Tuncer'in Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, saat 11.00'de Adli Tıp Morgu'ndan alınarak, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Şehit polisin eşi Saliha, oğlu Ogün, annesi Naile ve diğer yakınları, tabutun üzerine kapanarak ağladılar. Bu sırada şehit polisin annesi Naile Tuncer, ‘‘Kurbana daha çok vardı oğlum. Hani beni ağlatmayacaktın’’ diye ağıt yaktı.

Tören mangasının cenazeyi katafalka koymasının ardından, saygı duruşu ve şehit polis memuru Naci Canan Tuncer'in özgeçmişi okundu. İstanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz üzüntüsünden güçlükle yaptığı konuşmada, ‘‘Unutulmamalıdır ki bu ne ilk, ne de son şehidimiz olacaktır. Şehitler mücadelemize güç verecektir. Rejimin, sistemin, cumhuriyetin korunması mücadelesi aralıksız devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın’’ dedi.

AİLESİNE HER TÜRLÜ DESTEK SÖZÜ

Emniyet Genel Müdürü Turan Genç de, Naci Canan Tuncer'in şehit olduğu güne kadar koruması ve makam şoförü olduğu amirlerinin takdirlerini, dürüstlüğüyle de arkadaşlarının sevgisini kazandığını, en yüksek mertebe olan şehitlik makamına yükseldiğini ifade etti. Genç, şehit polisin aile fertlerinin güvenceleri altında olduğunu, onlara her türlü maddi-manevi desteğin sağlanacağını söyledi. Daha sonra, Mevlithanlar Derneği Başkanı Adem Erim tarafından dua okudu. Yapılan dini törenin ardından, şehit polis memuru Naci Canan Tuncer, polis mangası tarafından omuzlara alınarak, polis bandosunun çaldığı cenaze marşı eşliğinde Fatih Camii'ne götürüldü.

PERİŞAN AİLE BAYGINLIK GEÇİRDİ

Şehit polisin yakınları burada da tabuta kapanarak ağladılar. Naci Canan Tuncer'in yeğenleri Bilge Akalın ile Halit Tuncer baygınlık geçirdiler. Öğle vakti kılınan canaze namazının ardından cenaze, Edirnekapı Polis Şehitliği'ne götürüldü. Burada, şehit Polis'in cenazesi, ‘‘Son bir kez görmek istiyorum’’ diyen eşi Halise Tuncer'e gösterildi. Halise Tuncer, kefenin açılan yerinden uzanarak, eşini öptü. Daha sonra cenaze toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!